Tënu Gin - Forest Blend 50cl
Een verleidelijke gin geïnspireerd op de wildernis van de natuurlijke Finse omgeving
Omschrijving
Tënu Gin - Forest Blend
Tenu Spirits, opgericht in 2014, is gemaakt door chef-kok Antto Melasniemi en kunstenaar Klaus Haapaniemi. Ze hadden een gedeelde wens om te ontdekken, enthousiast te zijn en kwaliteitsdranken te garanderen - en daarom besloten ze hun eigen drankenmerk te creëren.
De originele Tënu Gin is gemaakt voor een pop-uprestaurant in Londen. Nadat ze enorm succesvol waren gebleken, besloten ze het op de bredere markt te lanceren.
Na veel zoeken besloten ze hun gin te gaan produceren in de Valamo Monastery Distillery. Op deze locatie in het oosten van Finland hebben ze een overvloed aan kristalhelder water en ook vossenbessen. Deze bessen zijn het onderscheidende ingrediënt in de gin en groeien in het wild in de buurt van de distilleerderij waar ze met de hand worden geplukt voor gebruik.
Na distillatie in een Holstein koperen pot still, mag deze gin drie weken rusten voordat hij wordt gebotteld. Dit zorgt voor een goed uitgebalanceerde gin.
Hoewel ze de volledige lijst van plantaardige ingrediënten geheim houden, is het bekend dat ze jeneverbessen, rode bosbessen, wilde rozenblaadjes (afkomstig van de Finse archipel), liswortel, korianderzaad en grapefruitschil bevatten.
Dit is een gin die echt resoneert met de wildernis van Finland. Zoals te verwachten is van een Forest Blend uit Finland, is de jeneverbes sterk in deze gin. Gember en zwarte peper bieden verleidelijke, verwarmende kruidensmaken, die vervolgens versmelten tot een intrigerend bloemenboeket van lavendel en viooltje. Het eindigt met de jeneverbes die er weer doorheen komt, vergezeld door een frisse noot van citrus en een aanhoudende aardsheid.
Meer van Tënu Spirits
Perfect Serve
In Finland wordt dit rechtstreeks uit de vriezer gedronken in shots van 20 ml - alleen of met een druppel bitters.
Voor een gin & tonic raadt Tënu aan om te genieten met een minder zoete tonic. We hebben dit geprobeerd met Fentimans Connoiseurs Tonic en vonden dat het goed werkte. Gebruik een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe aan 150 ml tonic. Garneer met een simpele twist van grapefruitschil.