The Botanist Islay Dry Gin 20cl

€ 12,99
Op voorraad
GF Code
GF1000727

Ontdek het wilde hart van Islay met The Botanist Dry Gin, een mix van 22 lokale botanicals voor een ongeëvenaarde smaak

Merk
The Botanist
EAN
5055807402040
Inhoud
20cl
Alcoholgehalte
46%
Weight (kg)
0.400000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Smaakprofiel
Citrus, Floraal

Omschrijving

The Botanist Islay Dry Gin: Een Symfonie van Geplukte Botanicals

Introductie

The Botanist Islay Dry Gin is een getuigenis van de wilde, ongetemde spirit van Islay. Gedistilleerd in de Bruichladdich Distilleerderij, is deze ambachtelijke gin een viering van de unieke flora van het eiland. Met 22 handgeplukte lokale botanicals is The Botanist niet zomaar een gin, maar een uitdrukking van Islay's natuurlijke rijkdom. Elke botanical wordt zorgvuldig geselecteerd om een gin te creëren die zowel complex als harmonieus is, en belichaamt de essentie van dit Schotse eiland.

Achtergrond

In het hart van Islay komt The Botanist Islay Dry Gin naar voren als een onderscheidende en karaktervolle sterke drank. Het distillatieproces in de unieke Lomond pot-still van de distilleerderij, Ugly Betty, maakt een zachte extractie van smaken mogelijk, wat resulteert in een gin die zowel delicaat als gelaagd is. De toewijding aan traditionele technieken en de lokale omgeving resulteert in een gin die authentiek, duurzaam en diep verbonden is met zijn oorsprong.

Een Plukavontuur

The Botanist is een reis naar het hart van het rijke en diverse botanische landschap van Islay. Elk van de 22 geplukte botanicals draagt bij aan een complex en levendig smaakprofiel dat net zo uniek is als het eiland zelf.

Het Maken van de Spirit van Islay

Het zorgvuldig maken van The Botanist omvat een langzaam distillatieproces dat de essentie van elke botanical vangt. Deze nauwgezette aanpak zorgt voor een gin die rijk is aan smaak en trouw aan zijn Islay-wortels.

De Kunst van Gin Maken

The Botanist staat als een stralend voorbeeld van de kunst van het gin maken. Het is een gin die traditie respecteert en tegelijkertijd innovatie omarmt, en biedt een slokje van Islay's natuurlijke erfgoed.

Proefnotities

Aroma: Rijk en zacht, met hints van munt, jeneverbes en een vleugje citrus.

Smaak: Complex en gelaagd, met een uitbarsting van botanische smaken, waaronder kruiden, bloemige tonen en een subtiele aardsheid.

Afdronk: Lang en schoon, met een aanhoudend gevoel van het wilde Islay-landschap.

Meer van The Botanist

Perfect Serve

Serveer The Botanist met tonic en een schijfje citroen of een takje munt om de botanische tonen te versterken.

Dit werkt ook goed in cocktails en is zeer veelzijdig in de mix. We vinden het echter vooral leuk in de Aviation of de Gimlet.

FAQ's

Wat maakt The Botanist Islay Dry Gin uniek?

Antwoord: De mix van 22 handgeplukte Islay botanicals creëert een onderscheidend smaakprofiel dat de essentie van het eiland vangt.

Kan The Botanist gebruikt worden in cocktails?

Antwoord: Absoluut, het complexe smaakprofiel maakt het een veelzijdige keuze voor een breed scala aan gincocktails.

Hoe wordt The Botanist Islay Dry Gin gemaakt?

Antwoord: Het wordt gedistilleerd in de Bruichladdich Distilleerderij met traditionele methoden en een unieke Lomond pot-still voor een zachte extractie van smaken.

Wat is de beste manier om van The Botanist te genieten?

Antwoord: Het kan puur, met tonic of als onderdeel van een cocktail worden genoten, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Wat zijn de belangrijkste botanicals in The Botanist?

Antwoord: De gin bevat 22 botanicals, waaronder wilde Islay-kruiden, bloemen en bladeren, die elk bijdragen aan de unieke smaak.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:The Botanist Islay Dry Gin 20cl
Uw waardering

Meer van dit merk