The Botanist Islay Dry Gin (Mini) 5cl

€ 5,49
Niet op voorraad
GF Code
GF1000333

Een perfect uitgebalanceerde verkenning van de flora van de Schotse eilanden

Merk
The Botanist
EAN
0000030114128
Inhoud
5cl
Alcoholgehalte
46%
Weight (kg)
0.138000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Smaakprofiel
Citrus, Floraal

Omschrijving

The Botanist Islay Dry Gin

Op Islay, het meest zuidelijke eiland van de Binnen-Hebriden voor de kust van Schotland, wordt The Botanist gedistilleerd. Het dankt zijn naam aan de wilde lokale plantaardige ingrediënten die in het recept worden gebruikt, en aan de lokale botanici die ze verzamelen.

Deze gin is echt van het eiland, en een echte verkenning door smaak en ervaring van de Hebridean Flora.

De 22 inheemse, met de hand geplukte lokale plantaardige ingrediënten vormen een subtiele aanvulling op de meer traditionele botanische ingrediënten van gin (cassia, koriander, jeneverbes, sinaasappel, kaneel, citroen, zoethout, engelwortel en liswortel). Deze 22 zijn: Appelmunt, Kamille, Kruipendedistel, Valse Berk, Vlier, Gaspeldoorn, Meidoorn, Heide, Jeneverbes, Damesbedstro, Citroenmelisse, Moerasspirea, Bijvoet, Rode Klaver, Speermunt, Zoete Cicely, Moerasmirte (Sweet Gale) , Boerenwormkruid, Watermunt, Witte Klaver, Wilde Tijm en Houtsalie.

De tergend langzame distillatie gebeurt in een Lomond Still (een van de laatste die er is). De distilleerketel wordt op temperatuur gebracht (handwarm - geen thermometers gebruikt!). De basisbotanicals worden vervolgens gelaagd in de still en laten twaalf uur trekken. Na deze tijd wordt de stille temperatuur verhoogd tot het kookpunt en worden de botanische ingrediënten van het eiland doordrenkt. Deze worden gehouden in los geweven mousseline zakken waar de dampen gemakkelijk doorheen gaan.

Deze heeft een klassiek gin-aroma. Veel dennen van de jeneverbes, samen met een citrusnoot en een vleugje bloemen van moerasspirea en lievevrouwebedstro.

In de mond komt deze gin echt tot leven. Het is uitzonderlijk zacht en bedekt de mond perfect - wat helpt om de smaken te beïnvloeden. Aanvankelijk proef je een verkoelende munt die perfect gemengd is met de jeneverbes. Citroenschil en een bloemige noot komen daarna - gemengd met een beetje kruiden. Tegen het einde komt de jeneverbes terug, met een verwarmende toon van vanille, zoethout en een beetje hout. De afdronk is lang, droog en met een wrangheid die je doet verlangen naar nog een slok.

Naar onze mening onderscheidt The Botanist zich echt van de massa. Normaal gesproken is het bij gins met een groot aantal plantaardige ingrediënten gemakkelijk om erg overweldigend te zijn, bijna schreeuwend om opgemerkt te worden. Met de Botanist smelten de smaken allemaal perfect samen - elk kan worden geproefd - als er naar wordt gezocht, maar ze werken perfect samen om echt een aangename reis voor het gehemelte te geven.

Lees meer over The Botanist

Perfect Serve

We houden van deze gin als klassieke gin-tonic. Het werkt vrij goed met Fever-Tree Elderflower Tonic, maar dit kan de gin te gemakkelijk overmeesteren, dus we raden Fever-Tree Indian Tonic Water aan. Neem een ​​groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150 ml van je gekozen tonic over en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje citroen, of wat vers gesneden (eetbare) bloemen.

Dit werkt ook goed in cocktails en is zeer veelzijdig in de mix. We vinden het echter vooral leuk in de Aviation of de Gimlet.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:The Botanist Islay Dry Gin (Mini) 5cl
Uw waardering

Meer van dit merk