Ungava Gin 70cl
Met een gouden tint, verwijst de fles naar de heerlijke citruskruidenjenever binnenin
Omschrijving
Ungava Gin
De zes zeldzame plantaardige ingrediënten die worden gebruikt bij het maken van Ungava-gin, groeien in de Arctische toendra van Canada. Het zijn deze die de verschillende kleur en smaak geven.
In het uiterste noorden van de Canadese provincie Quebec, in de Arctische toendra, vind je het schiereiland Ungava. Dit is een gebied van 350.000 km2 dat de baai van Ungava omgeeft. Bijna 9 maanden per jaar bedekt met ongerepte sneeuw en ijs, het is een gebied van uitzonderlijke schoonheid.
Tijdens het korte groeiseizoen groeien deze zes botanicals. Elk van deze voegt iets toe aan de algehele smaak en het aroma van Ungava.
Noordse jeneverbes is een zeldzame soort jeneverbes, en heeft de kenmerkende dennen in zijn aroma en smaak, maar ook verse citrus. Labrador-thee heeft geurige bladeren en delicate witte bloemen. Het verleent de gin bloemige en kruidige aspecten. Arctic Blend voegt een onderliggende kruidigheid toe, samen met een subtiel naaldaroma. Wild Rose Hip draagt bij aan de kenmerkende gele kleur, terwijl het een lichtzoete citrustoets toevoegt. Crowberry (deze lijken op wilde bosbessen) voegt een lichte zuurgraad en bitterheid toe, die de andere plantaardige ingrediënten in evenwicht brengt. Ten slotte voegt Cloudberry een fruitige zurigheid toe aan de gin.
Deze blend van plantaardige ingrediënten laat men langzaam trekken, wat het boeiende aroma, de complexe smaak en de aparte kleur geeft.
De neus van de gin heeft een duidelijke jeneverbes / dennennoot, met een interessante citrusuitdrukking. De smaak is uitgesproken. Helder en levendig, maar ook uitzonderlijk soepel. Het geeft een aromatische balans van citrus en warme kruiden.
Perfect Serve
Hoewel dit goed werkt met een scheutje frisdrank of een neutraal tonic, zijn we er dol op met Fever-Tree Aromatic Tonic.
Voeg in een groot glas gevuld met ijs 50 ml gin en 100-150 ml aromatisch tonisch water toe. Roer voorzichtig en garneer met een schijfje grapefruit, wat peperkorrels en een takje rozemarijn.