Chartreuse Yellow Liqueur 70cl

€ 49,95
Op voorraad
GF Code
GF3000073

Chartreuse Yellow Liqueur mengt mildere kruiden en bloemen voor een zachtere, gladdere smaak. Een must voor liefhebbers van subtiele, complexe likeuren.

Merk
Chartreuse
EAN
3023480140704
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
1.308000
Land van herkomst
Frankrijk
Soortlikeur
Bloemen, Kruiden

Omschrijving

Chartreuse Yellow Liqueur  - Een verfijnde kruidenervaring

Introductie

In tegenstelling tot zijn groene broertje heeft Chartreuse Yellow een zachter en zoeter smaakprofiel en is het een bewijs van de veelzijdigheid en diepgang van de monastieke recepten. Deze likeur is gemaakt van een vergelijkbare geheime mix van 130 kruiden, planten en bloemen en biedt een zachtere, meer toegankelijke kruidenervaring.

De Geschiedenis van Chartreuse

Chartreuse likeuren gaan terug tot de 17e eeuw en worden nauwgezet gemaakt door kartuizermonniken. De gele Chartreuse, geïntroduceerd in 1838, werd ontwikkeld om een lichter alternatief te bieden voor de oorspronkelijke groene Chartreuse, met een lager alcoholpercentage en een zoetere, mildere smaak die een breder publiek aanspreekt.

Het wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd door de Chartreux paters in hun distilleerderij Aiguenoire in Entre-Deux-Guiers (Isère - Frankrijk).

Een Mildere Melange Maken

De productie van Chartreuse Yellow bestaat uit een zorgvuldige selectie van botanische ingrediënten (kruiden, bloemen en specerijen) om de kenmerkende gouden tint en zachte smaak te krijgen. Het wordt gemaakt volgens dezelfde traditionele methoden als de Groene Chartreuse, maar dan aangepast om tegemoet te komen aan degenen die de voorkeur geven aan een iets minder intense kruideninvloed.

Duurzaamheid en Erfgoed

Chartreuse likeuren worden duurzaam geproduceerd in de Franse Alpen en blijven de spirit van het kloosterleven belichamen door zich te houden aan milieuvriendelijke praktijken. Deze toewijding zorgt voor het behoud van hun unieke erfgoed, terwijl de natuurlijke balans van hun alpine omgeving behouden blijft.

Proefnotities

Chartreuse gele likeur biedt een heerlijke verkenning van smaak en aroma.

Aroma: Licht en uitnodigend met tonen van saffraan, honing en anijs, aangevuld met een zachte kruidenfrisheid.

Smaak: Zacht en zoet, ontvouwt zich met lagen zoethout, citrusschillen en een vleugje bloemige ondertonen.

Afdronk: De afdronk is warm en rustgevend, met een subtiele kruidigheid die zachtjes blijft hangen en aanzet tot nog een slokje.

Perfect Serve

Chartreuse Yellow Liqueur blinkt uit in cocktails en als een heerlijke likeur voor na het eten.

Geniet er puur van, gekoeld of in een groot aantal elegante cocktails zoals de Alaska of Flying Dutchman.

Cocktailsuggestie: Yellow Monk Fizz: Shake 30 ml Chartreuse Yellow Liqueur met 20 ml gin, 15 ml citroensap en een theelepel honing. Vul aan met bruisend water en serveer over ijs in een highball glas. Garneer met een vleugje citroen.

FAQ's

Wat onderscheidt Chartreuse Yellow van Groene Likeur?

Chartreuse Yellow is milder, zoeter en heeft een lager alcoholpercentage dan de groene variant. Dit maakt het makkelijker in de mond voor diegenen die nieuw zijn met kruidenlikeuren of de voorkeur geven aan een mildere smaak.

Kan Chartreuse Gele Likeur worden gebruikt bij het koken?

Ja, het aromatische en zoete profiel versterkt desserts, sauzen en glazuren en voegt diepte en smaak toe aan culinaire creaties.

Hoe kan ik Chartreuse gele likeur het beste bewaren?

Bewaar het op een koele, donkere plek om de delicate smaken te behouden. Eenmaal geopend kun je er enkele maanden van genieten, met behoud van de aromatische kwaliteit.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chartreuse Yellow Liqueur 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk