Bobby's Schiedam Jenever 70cl
Een heerlijke ontmoeting van Oost ontmoet West met deze Nederlandse Jenever van Bobby's
Omschrijving
Bobby's Schiedam Jenever
Er zit een groot gevoel van familie, kwaliteit en geschiedenis in het assortiment Bobby’s drankjes. Ze worden niet alleen gemaakt in een familiedistilleerderij (Herman Jansen in Schiedam) die dateert uit 1777.
Meer recentelijk hebben Sebastiaan en David (de oprichters van Bobby's) zich laten inspireren door hun grootvader Bobby (Jacobus Alfons, bij zijn vrienden bekend als Bobby).
Het recept voor deze jenever is geïnspireerd op een herinnering aan "de aroma's van kruiden zoals citroengras, kruidnagel, kaneel, koriander en cubeb-pepers die de kamer betoveren - de plantaardige ingrediënten (Bobby) die werden gebruikt om zijn Nederlandse jenever te doordrenken."
Om hun jenever te creëren, wilden ze een avontuurlijke mix van Indonesische kruiden, jeneverbes en traditionele moutspirit. Een ware ontmoeting van Oost en West. Deze blend zorgt ervoor dat de moutgeest, met zijn brood- en nootachtige smaken, een perfecte basis voor de kruiden creëert.
Aan de moutspirit voegen ze 5 plantaardige ingrediënten toe; Citroengras, gember, kardemom, cubebpeper en jeneverbes. Al hun ingrediënten zijn biologisch en gebruiken geen toevoegingen of suikers.
Het resultaat is een heerlijke heldere jenever, met een subtiele moutigheid in het aroma. Dit opent met tonen van jeneverbes, zoete gember, citroengras en geroosterde amandelen.
In de mond openen de smaken zich met zachte havermouttonen, gecombineerd met pittige, frisse citrus. Kruidige tonen ontwikkelen zich en brengen zacht tarwebrood en geroosterde hazelnoten naar voren. Vervolgens komen de kruiden naar voren, waardoor de jeneverbes op de voorgrond komt. Terwijl de smaken het gehemelte verlaten, maken de gember en pittige cubebpeper de smaakpapillen.
More from Bobby's
Perfect Serve
Gemakkelijk op zichzelf te drinken, maar doet het ook goed in een aantal cocktails. Dit vinden wij vooral lekker in een Jenever Gember.
Neem een longdrinkglas en voeg een paar ijsblokjes toe. Giet er 50 ml jenever en 150 ml van je favoriete Ginger Beer bij (wij houden van Double Dutch). Roer voorzichtig en pers er een partje limoen uit voordat het in het glas valt.