Amarula African Gin 70cl
Een heerlijke Afrikaanse gin, gemaakt met de Marula vrucht
Omschrijving
Amarula African Gin
Misschien wel het meest bekend om hun heerlijke roomlikeuren die gemaakt zijn van de vrucht van de Marulaboom (waar de naam vandaan komt), heeft Amarula nu een Gin in hun assortiment opgenomen.
Er moest de juiste combinatie van plantaardige ingrediënten worden gevonden die past bij de unieke smaak van de Marula-vrucht. Naast de Marula-vruchten (die in het wild worden gekweekt en met de hand worden geplukt) en Juniper, worden Orange Blossom, Orange Peel en Grains of Paradise gebruikt. Deze extra plantaardige ingrediënten mogen in de marula-spirit trekken, die vervolgens in een pot still wordt gedistilleerd. Dit zorgt ervoor dat de delicate smaken allemaal tot hun recht komen.
Het resultaat is een gin die complex en verfrissend is. De jeneverbes, hoewel zeker aanwezig, is zachtaardig en overheerst de andere smaken niet. Subtiele oranjebloesem geeft bloemige, geurige nuances, terwijl de peperige Ghanese paradijskorrels de zoetheid van het fruit helpen balanceren.
Al met al een complexe en verfrissende gin met een zoete sinaasappelgeur en een kruidige ruggengraat.
Goed om te weten: Amarula heeft zijn eigen liefdadigheidsfonds, de Amarula Trust, dat geld inzamelt voor natuurbehouds-, beschermings- en onderwijsprojecten - die allemaal gericht zijn op de bescherming van olifanten.
Meer van Amarula
Perfect Serve
Dit wordt het beste geserveerd met een klassieke Indiase tonic (zodat de smaken in de gin niet overheersend zijn). We vonden dit leuk met Thomas Henry Tonic Water, maar elke klassieke neutrale tonic zal goed werken.
Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150 - 200 ml van de door u gekozen tonic over en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje verse grapefruit (of gedroogd als je geen vers beschikbaar hebt).