Beefeater London Crown Jewel Gin 1L

Special Price € 59,95 Regular Price € 64,95
Op voorraad
GF Code
GF1001258

Een speciale editie van Beefeater, ze adviseren dat dit het toppunt van hun collectie is - daar zijn we het mee eens!

Merk
Beefeater
EAN
5000299634332
Inhoud
1L
Alcoholgehalte
50%
Weight (kg)
1.800000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk

Omschrijving

Beefeater London Crown Jewel Gin

De geschiedenis van Beefeater gaat terug tot 1862 toen James Burroughs een distilleerderij kocht in Chelsea (een gebied in Londen). In 1863 werd James Burrogh's eerste onderscheidende stijl van gin geproduceerd.

Het originele Beefeater Gin-recept (waaruit hun Crown Jewel-editie is ontwikkeld), komt uit 1895. Het specificeerde de negen plantaardige ingrediënten die essentieel zijn (jeneverbes, citroenschil, Sevilla-sinaasappelschil, amandel, korianderzaad, iriswortel, zoethoutwortel, engelwortel , en engelwortelzaad), en deze worden nog steeds gebruikt. Hoewel ze nu van locatie zijn veranderd naar een groter pand, houdt Beefeater vast aan zijn tradities en distilleert nog steeds in het hart van Londen aan de oevers van de rivier de Theems.

Leuk weetje: de naam Beefeater verwijst naar de Yeomen of the Guard (gevonden in de Tower of London, gewoonlijk Beefeaters genoemd) die een lijfwacht zijn van de Britse monarch.

De huidige fles, die de vierde release van de gin vormt, heeft een dieprode kleur en toont een raaf die naar beneden duikt om een bol vast te grijpen. Dit is een verwijzing naar de raven gevonden bij de Toren. Er wordt gezegd dat als ze allemaal de Toren verlaten, de Witte Toren (een symbool van de monarchie) zal vallen - en daarmee het Koninkrijk.

De gin zelf gebruikt dezelfde negen plantaardige ingrediënten als in de klassieke Beefeater London gin, maar met de toevoeging van een tiende - Grapefruit Peel. Het wordt ook gebotteld op een hoger alcoholpercentage van 50%. Op de neus is er een uitgesproken aroma van citrusschil, met dennenachtige jeneverbes, een beetje kruiden en een vleugje violet.

Doordat deze een hoger alcoholpercentage heeft, komen de smaken een stuk sterker naar voren - barstend in de mond. De jeneverbes is gedefinieerd, met veel dennen die vergezeld gaan van een zoete, bijna gekonfijte schil van citrusvruchten, hints van zoethout en een pittige lichte specerij. De grapefruit prikkelt de smaakpapillen de hele tijd, maar overweldigt het gehemelte niet.

De afdronk is fris en droog. Een vleugje kruiden blijft op het puntje van de tong hangen. Wel blijft hij soepel, wat opvallend is bij een gin van deze sterkte.

Meer van Beefeater

Perfect Serve

Hiervan genoten we het best in een klassieke gin & tonic, waardoor de smaken van de gin goed tot hun recht komen. Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50ml van de gin toe. Giet er voorzichtig 150 ml van je gekozen (neutrale) tonic over. We vonden dit geweldig met Fentimans Connoiseurs Tonic water. Roer voorzichtig en garneer met wat jeneverbessen en een schijfje pompelmoes.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Beefeater London Crown Jewel Gin 1L
Uw waardering

Meer van dit merk