G'Vine Floraison Gin 1L
Bloemige en citrustonen gaan perfect samen in deze Franse gin
Omschrijving
G'Vine Floraison Gin
G'Vine onderscheidt zich van de massa en gebruikt een basis van alcohol die wordt gedistilleerd uit Ugni Blanc-druiven. Met behulp van deze druif "brandy" creëren ze dan iets heel speciaals, een uitgesproken moderne versie van gin. Wat zouden de Fransen tenslotte anders gebruiken dan een druivenbasis!
Maar de invloed van de wijnstok houdt daar niet op. Ze gebruiken de bloemen ook heel uniek. Deze worden geoogst voordat de wijnstok vruchten kan afwerpen. Deze worden geweekt (gemengd) en apart gedistilleerd, samen met de andere 9 botanicals in de gin. Nadat dit proces is voltooid, worden ze in precies de juiste hoeveelheden gemengd voordat ze opnieuw samen worden gedestilleerd.
De 10 botanica die worden gebruikt bij het maken van de gins zijn jeneverbes, druivenbloemen, kardemom, cassia, koriander, blokpeper, gember, zoethout, limoen en nootmuskaat.
Het algehele resultaat is erg verfrissend en behoorlijk verrassend. Op de neus opent het met een welkom van de limoen en een bloemige ondertoon. De jeneverbes komt ook zachtjes door, om eraan te herinneren dat dit inderdaad een gin is!
In de mond neemt deze gin je mee op een complexe en plezierige reis. Het begint met een bloemige introductie, voordat de jeneverbes (mild) doorkomt, samen met een zachte warmte van gember en limoen. Dit gaat verder met een vleugje peper, en anijs maakt zich bekend - terwijl de dennenjeneverbes doorgaat.
Naarmate de gin eindigt, komt er een delicate zoetheid op de tong. Anijs gaat door, tot het einde, maar je wordt ook begroet door de kardemom, een vleugje vanille en dan komen de zoethoutwortels door.
Zeker iets anders - maar we denken dat de liefhebbers van citrus en bloemenjenever daar zeker van zullen genieten!
Lees meer over G'Vine
Perfect Serve
Om ten volle te genieten van de delicate en verfrissende smaken in deze gin, probeer dan een gin-tonic met een neutrale en minder zoete tonic, zoals East Imperial Old World Tonic Water. Als je de bloemige tonen wilt versterken, probeer het dan met Royal Botanic Tonic Water.
Vul met een van beide een groot glas met ijs en giet er 50 ml gin bij. Voeg 150 ml tonic toe en roer voorzichtig. Garneer eenvoudig met een schijfje limoen.