Hennessy VS Cognac (Mini) 5cl

€ 4,49
Op voorraad
GF Code
GF3000179

Een van de meest populaire cognacs ter wereld, deze verdient zeker zijn 'Very Special'-aanduiding

Merk
Hennessy
EAN
9501358496831
Inhoud
5cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
0.125000
Land van herkomst
Frankrijk

Omschrijving

Hennessy VS Cognac

De geschiedenis achter Hennessy gaat terug tot 1765. Het was een Ierse Jacobitische officier die in het leger van Lodewijk XV had gediend die de Hennesy Cognac-distilleerderij begon. Hij had zich teruggetrokken in de cognacstreek waar hij de distilleerderij had opgezet en begon zijn producten te exporteren naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Nu bekend als een van de 'big four' cognacproducenten ter wereld (die intussen ongeveer 85% van 's werelds cognac produceren). Hennessy is de grootste van de vier en produceert ongeveer 70 miljoen flessen cognac per jaar. In feite was het in 1840 dat Hennessy 's werelds grootste exporteur van brandewijn werd, en tot op de dag van vandaag heeft hij die titel niet verloren.

Omdat het een soort Brandy is, valt Cognac onder de Franse appellation d'origine contrôlée (AOC), wat betekent dat er strikte eisen zijn om Cognac te mogen heten. Deze omvatten het tweemaal distilleren van specifieke druivensoorten in koperen ketels en minimaal twee jaar rijpen in eikenhouten vaten van Limousin of Tronçais. De VS (zeer speciale) aanduiding geeft aan dat de jongste brandewijn binnen de blend minimaal twee jaar in vaten heeft gelegen (het is altijd de jongste brandewijn in de blend die de aanduiding geeft).

Hennessy VS Cognac is een blend die op meesterlijke wijze is gemaakt van meer dan 40 verschillende eaux-de-vie. Het is de Master Blender die toezicht houdt op dit proces om de kwaliteit te waarborgen.

Het resultaat van deze vermenging en kennis is een cognac met een volle body. Met een bekende zachtheid en een vleugje zoetheid heeft het duidelijke kruidentonen. De veroudering in hout geeft een lichte nootachtigheid aan de cognac, die samengaat met aroma's van rijk gedroogd fruit en bessen. Deze worden allemaal afgerond door verwarmende vanille.

Interessant feitje: in 1813 werd Jean Fillioux benoemd tot Master Blender. Een lid van de Fillious-familie heeft deze rol sindsdien behouden - meer dan 250 jaar en in totaal acht generaties!

Meer van Hennessy

Perfect Serve

Als je puur geniet, zorg er dan voor dat je hiervan geniet op kamertemperatuur uit een tulpenglas. Dit werkt echter ook uitzonderlijk goed in de mix.

Probeer te mengen met ginger ale voor een langere verfrissende drank, die het natuurlijke kruid uit Hennessy V.S. Neem een ​​groot glas gevuld met ijs en voeg 40 ml V.S. Schenk er voorzichtig 100 ml ginger ale over (dit vinden we lekker bij Fentimans), en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje limoen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hennessy VS Cognac (Mini) 5cl
Uw waardering

Meer van dit merk