Ketel One Vodka 70cl

€ 18,95
Op voorraad
GF Code
GF8000035

300 jaar kennis van Nolets distillatie zorgen ervoor dat Ketel One Vodka knapperig, helder en zijdezacht is

Merk
Ketel One
EAN
8711566013701
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
1.320000
Land van herkomst
Nederland

Omschrijving

Ketel One Vodka

Meer dan 300 jaar Nolet distillatie-ervaring gaat in de productie van Ketel One Vodka.

Carolus Nolet Snr wilde een super premium wodka maken. Maar wel een die is ontworpen om tegemoet te komen aan het moderne gehemelte. In 1979 begon hij aan een reis door Amerika. Hij deed baronderzoek en dompelde zich onder in de Amerikaanse wodka-cocktailcultuur. Hij vond dat de wodka alle wodkacocktails een scherpe stijl gaf en wilde iets beters doen.

Na drie jaar experimenteren werd in 1983 Ketel One Vodka geproduceerd. De naam Ketel One komt van de oudste, kolengestookte koperen pot die nog gebruikt wordt bij distilleerderij "Distilleerketel Nummer 1" (de afbeelding staat tot op de dag van vandaag op elk van de flessen).

De unieke combinatie van traditionele stills, Nolet-destillatiekennis en zorgvuldig geselecteerde Europese tarwe zorgen voor een knapperige, heldere en zijdezachte wodka. Gebruikmakend van hun 4 F's (Fragrance, Flavour, Feel en Finish) zorgen ze voor het unieke karakter van hun product.

De geur (Flavour) is fris, met hints van citrus en honing. De smaak (Flavour) is knapperig en laat een delicate tinteling op de tong achter. Het gevoel (Feel) is glad, zijdeachtig en bedekt de mond perfect. De afdronk (Finish) is lang, met aanhoudende maar subtiele smaken.

Lees meer over Ketel One

Perfect Serve

Gemakkelijk zo te drinken op ijs, of in de mix met sinaasappelsap of tonic.

Voor iets speciaals, probeer een Dutch Mule. Voeg in een shaker 50 ml wodka, 15 ml vers limoensap en 3 scheutjes Angostura Bitters toe. Zeef in een met ijs gevuld glas. Top met Fentimans gemberbier en roer voorzichtig. Garneer met limoenpartje en een takje munt.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ketel One Vodka 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk