UKIYO Japanese Rice Vodka 70cl
Een zachte wodka uit Japan met delicate bloemige hints
Omschrijving
UKIYO Japanese Rice Vodka
Om de zuiverheid van de Japanse distillatie te vieren, hebben UKIYO-geesten hun assortiment sterke dranken gecreëerd.
Bij het maken van hun wodka hanteert UKIYO een iets andere benadering dan bij hun gins. Zoals de naam al doet vermoeden, begint het proces met een stabiel product in Japan; rijst.
Ze beginnen met een oogst van langkorrelige indicarijst, waaraan zwarte kōji is toegevoegd. Dit wordt vervolgens gefermenteerd en gedistilleerd - waardoor een traditionele Japanse Awamori-spirit ontstaat. Ze distilleren dit vervolgens opnieuw, waardoor hun pure rijstgeest ontstaat; na in totaal drie distillaties in pot stills is het resultaat hun Rice Vodka.
Rijst voor de Japanners staat bekend om het creëren van de puurste sprits. Het is dan ook niet verwonderlijk dat UKIYO Rice Vodka bijzonder soepel is. Het heeft een zuivere smaak, met een subtiele zoetheid. Een delicate bloemige noot kan worden gedetecteerd, evenals een beetje citrus.
Lees meer over UKIYO
Perfect Serve
Een heerlijk zachte wodka, dit kan gemakkelijk op zichzelf worden genoten - maar het werkt ook even goed in de mix.
Voor een Japanse draai aan de Mule-cocktail, probeer een Tokyo Mule. Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 60 ml wodka en 15 ml limoensap toe. Gebruik vervolgens 25 ml gembersiroop en vul het glas met sodawater, of als je geen gembersiroop hebt, vul je het glas gewoon met gemberbier. Hoe dan ook, roer voorzichtig en garneer met een schijfje citroen.