X-Gin 50cl
De smaak van passie met een vleugje cacao en een vleugje vanille
Omschrijving
X-Gin
Door een samenwerking tussen Xolato's chocolatier Peter Messely en Patrick van De Moor distilleerderij, komt er iets speciaals .... X-Gin
Na vele pogingen en meer dan 45 verschillende plantaardige ingrediënten was dit recept vast. Het combineert jeneverbessen met 15 kruiden en enkele van de beste kruiden die de mensheid kent. Dit zijn onder meer cacaobonen uit Colombia, wilde peper en vanille uit Madagaskar en hazelnoten uit Piemonte in Italië.
Het is uniek en heerlijk licht op het palet. Er is een aanhoudende kruidigheid, met hints van chili en cacao. Jeneverbes is in het begin behoorlijk uitgesproken, maar blijft niet hangen, waardoor de andere botanicals hun eigen tijd hebben om te schitteren. Je zou kunnen zeggen dat het de smaak van passie heeft, een vleugje cacao en een heel klein vleugje vanille
Het is echt een bijzondere gin, zijn pure en zachte aroma's roepen zeker een intens gevoel van genot op
Lees meer over Xolato
Perfect Serve
Een echt veelzijdige gin, deze kan vrij gemakkelijk puur op ijs gedronken worden, maar doet het ook goed in cocktails.
Voor een klassieke G&T raden we deze aan met Fentimans Connoisseurs Tonic Water Meng 50 ml van de gin met 200 ml tonic in een groot copaglas gevuld met veel ijs. Garneer met een paar van de meegeleverde cacaonibs en een paar plakjes verse aardbei of framboos.