Xibal Equinox Gin 70cl

€ 39,95
Op voorraad
GF Code
GF1001330

Dit is een gin gevoed door de Maya-mythologie, Guatemalteekse smaken en geïnspireerd door de lente-equinox

Merk
Xibal
EAN
7401005013744
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
1.460000
Land van herkomst
Guatemala
Smaakprofiel
Citrus, Fruitige

Omschrijving

Xibal Equinox Gin

Geïnspireerd door de Maya-mythologie - en de magische, inspirerende equinox - is dit een gin afkomstig uit Guatamala.

Net als bij de originele Xibal-gin werden bij de creatie ervan botanische grondbeginselen gebruikt die afkomstig zijn uit de Midden-Amerikaanse regio. Dit werd gedaan om een fusie te verkrijgen tussen de Guatemalteekse wortels, de pre-Columbiaanse Maya-cultuur en mythologie, en de hedendaagse drinktrends.

Vooral de Guatemalteekse identiteit blijkt duidelijk uit de fles. Deze tonen symbolen en versieringen die relevant zijn voor een van de belangrijkste plaatsen in de Maya-mythologie: Xibalba (waar ook de naam van de gin vandaan komt). Xibalba is een legendarisch middengebied waar de Mayagoden de terreinen uitdaagden.

De gin zelf wordt gemaakt in een microdistilleerderij en wordt vijf keer gedistilleerd in een traditionele koperen ketel. In de Equinox-editie combineren ze karakteristieke plantaardige ingrediënten uit het origineel, maar ook producten die tijdens het vruchtbare seizoen zijn geteeld, zoals grapefruit en guave.

De inspiratie van de lente-equinox (een astronomisch fenomeen waarbij dag en nacht even lang zijn en de zon zijn hoogste punt bereikt) is in de Maya-mythologie een legendarisch moment. Deze tijd is het moment waarop een nieuw seizoen wordt verwelkomd, waardoor de aarde vruchtbaar wordt en de komst van buitengewone momenten wordt aangekondigd.

Dankzij de heldere fles is de heldere gin zichtbaar, die een zachte koraalkleur heeft. In de neus komt de jeneverbes naar voren, maar wordt snel gevolgd door fruitige guave, verse kardemom en citrus.

In de mond begroet de dennenachtige jeneverbes je, voordat er golven van fruitige guave en citrus doorheen komen. Deze passen goed bij elkaar en laten het gehemelte fris achter.

Meer van Xibal

Perfect Serve

Dit werkt bijzonder goed in een gin-tonic. De carbonatatie helpt de plantaardige ingrediënten in de drank op te tillen.

Voeg in een copaglas gevuld met ijs 50 ml gin toe. Vul voorzichtig bij met 150 ml van de door jou gekozen tonic (we vonden dat East Imperial Tonic hier bijzonder goed werkte) en roer dan voorzichtig. Garneer met een schijfje grapefruit.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Xibal Equinox Gin 70cl
Uw waardering