Angostura Aromatic Bitters 20cl

€ 16,95
Op voorraad
GF Code
GF3000021

Hetzelfde originele geheime recept sinds 1824. Angostura aromatische bitters blijven het typische en definitieve ingrediënt voor klassieke en hedendaagse cocktails.

Merk
Angostura
EAN
075496002005
Inhoud
20cl
Alcoholgehalte
44.7%
Weight (kg)
0.414000
Land van herkomst
Trinidad en Tobago

Omschrijving

Angostura Aromatic Bitters

Angostura bitters is een geconcentreerde bitters op basis van gentiaan, kruiden en specerijen, door House of Angostura in Trinidad en Tobago.

Deze legendarische bitters zijn gemaakt door Dr. Johann Gottlieb Benjamin Siegert, die chirurg-generaal was in het leger van Simon Bolivar in Venezuela. De drank is oorspronkelijk gemaakt voor gebruik als medicijn, maar blijft tot op de dag van vandaag bestaan ​​vanwege zijn prachtige rijkdom en complexiteit die een grote "extra dimensie" aan een drankje toevoegt.

Interessant feit: De bitters werden voor het eerst geproduceerd in de stad Angostura, vandaar de naam.

Het is een unieke smaakversterker, en niet alleen in alcoholische en niet-alcoholische dranken. Het kan ook worden gebruikt om smaken te versterken in veel hartige of zoete gerechten.

Het heeft een licht roodachtige, bruine kleur - en geeft over het algemeen de meeste dranken een roze tint. De geur is uniek aromatisch, met een mix van kruiden, fruit en specerijen. Qua smaak is het sterk aromatisch met een boeket van fruit, specerijen en kruiden. Over het algemeen zijn slechts een paar streepjes voldoende.

Meer van The House of Angostura

Perfect Serve

Dit kan worden gebruikt met gin, wodka of whisky om de smaken te versterken en brengt ook een extra diepte in rum naar voren.

Of wat dacht je van de originele Pink Gin proberen? Voeg in een met ijs gevuld mengglas 60ml Plymouth Gin en 2 scheutjes bitters toe. Roer om de drank af te koelen en giet het dan in een ouderwets glas. Garneer met een vleugje sinaasappelschil. (Als dit een beetje sterk voor je is, voeg dan een vergelijkbare hoeveelheid water toe aan de gin).

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Angostura Aromatic Bitters 20cl
Uw waardering

Meer van dit merk