Bloom London Dry Gin 70cl
Een heerlijk bloemige gin, met een vleugje citrus en een subtiel milde zoetheid
Omschrijving
Bloom London Dry Gin
Bloom, gecreëerd door de bekroonde meester-distilleerder Joanne Moore in 2009, is een delicaat lichte en zachte gin, die stijl uitstraalt van de iconische fles tot de gin zelf. Joanne wilde een lichtere gin maken om de nieuwe generatie gindrinkers aan te spreken ..... hierin is ze zeker geslaagd.
Het is doordrenkt met een aantal unieke botanische bloemen (zoete kamperfoelie en kalmerende kamille), evenals heerlijk verfrissende pomelo voor een licht frisse citrustoon. Deze plantaardige ingrediënten worden zorgvuldig gemengd en nemen de andere niet over, wat resulteert in een delicate en evenwichtige smaak.
Het wordt gedestilleerd in een traditionele koperen ketel en gemaakt met het beste bronwater (dat ze demineraliseren). Hoewel de gin ooit zo licht zoet is (van de kamperfoelie-nectar en pomelo), is het goed om te weten dat er tijdens het proces geen suiker wordt toegevoegd. We zouden het zeker niet classificeren als een zoete gin.
Bloemig op de neus, deze botanische ingrediënten worden doorgevoerd in de mond terwijl de gin wordt geproefd. Fijne pomelo-tonen komen ook door in de smaak. Het is deze heerlijke en redelijk perfecte combinatie, samen met de voortreffelijke aandacht voor detail die Bloom echt zijn kenmerkende zachtheid geeft
Perfect Serve
Als klassieke G&T raden we aan om dit te serveren met een lichtere tonic om de smaken in de gin echt door te laten komen, en aangezien de gin al een milde zoetheid heeft. Giet in een groot glas op ijs 50 ml gin en 200 ml tonic (we raden Fever-Tree Refreshingly Light Tonic Water aan). Garneer met gesneden aardbeien voor kleur en om de bloemige plantenextracten te versterken.
Voor iets meer feestelijk en zoeter, probeer een Franse 75-cocktail. Giet in een fluitglas 25 ml gin, 25 ml versgeperst citroensap, 10 ml Monin Sugar Syrup en vul het glas bij met Martini Prosecco (of zelfs Champagne!)