Bombay Sapphire London Dry Gin 20cl
Deze opvallende blauwe fles bevat 10 met de hand geselecteerde, met damp doordrenkte botanische producten van exotische locaties over de hele wereld.
Omschrijving
Bombay Sapphire London Dry Gin
De wereldberoemde gin in zijn iconische blauwe fles.
Elke druppel bevat 10 met de hand geselecteerde botanische ingrediënten die zorgvuldig zijn ingekocht op exotische locaties over de hele wereld. Deze worden vervolgens voorzichtig met damp doordrenkt om hun heldere, levendige smaken vast te leggen, die Bombay Sapphire zijn premium voorsprong gaven.
Bombay Sapphire gaat zelfs zo ver dat hij een Master of Botanicals heeft (Ivano Tonutti). Het is niet alleen zijn rol om deze in te kopen, maar ook om relaties op te bouwen met de leveranciers. Op deze manier kunnen ze topkwaliteit garanderen. De 10 plantaardige ingrediënten zijn amandel, engelwortel, kassieboom, koriander, Cubeb peper, korrels van het paradijs, jeneverbes, citroen, zoethout en orriswortel. Al deze mixen perfect, brengen iets individueels en geven een verleidelijk zacht smaakprofiel.
Het heeft een overheersende citrusneus, waarbij de citroen van de plantaardige ingrediënten domineert. Jeneverbes is er ook, maar het is zeker niet overweldigend. Er is een delicate zoetheid en misschien verrassend een vleugje bloemige noot aan het einde. Het is vrij aromatisch, wat niet al te jeneverbes naar voren is, wat het onderscheidt van de typische London Dry-stijl gins.
In de mond bedekt het langzaam de tong. Het begint aangenaam mild, waarbij de smaken langzaam worden geïntroduceerd. Maar als de mond eenmaal volledig bedekt is, beginnen de smaken te glanzen, een lichte hitte en een zacht pittige citroen, gevolgd door bloemige, gierige tonen. Jeneverbes is er duidelijk (het is tenslotte gin), maar het is aan de rand ... niet overweldigend en komt pas echt door tegen het einde. De afwerking is erg prettig. Het heeft een beetje warmte, wat kruidige smaken van koriander, jeneverbes en mooi, een heel evenwichtige citrustoon.
Lees meer over Bombay Sapphire
Perfect Serve
Dit werkt perfect samen met Fever-Tree Clementine Tonic. Beiden vullen de smaken van de ander aan. Garneer met een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje voor een verfrissende en net iets andere gin-tonic.
Probeer een klassieke G&T met een gember-twist, die alle gewaagde smaak van Bombay Sapphire en gember samenbrengt. Meng 50 ml van de gin met 100 ml neutrale tonic (zoals Fentimans Premium Indian Tonic). Roer voorzichtig om te combineren. Pers een partje sinaasappel in het glas, wat de citrustonen in de gin accentueert. Voeg toe aan het glas als garnering, met een paar dunne plakjes verse gember