Citadelle Rouge Gin 70cl

€ 27,95
Op voorraad
GF Code
GF1001285

Een heerlijke fruitige editie van Citadelle Gin uit Frankrijk

Merk
Citadelle
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
41.7%
Weight (kg)
1.400000
Land van herkomst
Frankrijk
Smaakprofiel
Fruitige

Omschrijving

Citadelle Rouge Gin

Sinds 1996 is Château de Bonbonnet in het zuidwesten van Frankrijk de bakermat van Citadelle Gin. Citadelle is trots op haar geografische ligging en hieruit halen ze inspiratie. Hun doel was om de essentie van hun regio te destilleren tot één perfect frisse geest.

Het kost tijd om Citadelle-gin te maken. Er zijn 19 botanicals die deel uitmaken van de originele Citadelle. Deze worden, afhankelijk van hun smaakprofiel, gedurende één tot vier dagen doordrenkt. Dit is cruciaal zodat Citadelle zijn volle smaakprofiel kan krijgen. Hierna wordt het gedistilleerd in kleine koperen distilleerketels boven open vuur om zijn soepelheid en volledig afgerond karakter in de mond te ontwikkelen.

Laat je niet verwarren door de naam... dit is geen rode of roze gin - er zitten geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen in deze fles! De Rouge (rood) verwijst naar de smaken die je terugvindt. Dit is doordrenkt met verse bessen (cranberry, framboos, braam, zwarte bes) en de zomerfavoriete rabarber. Deze zorgen voor een smaakgedreven aroma en drank.

Voortbouwend op de droge gin en originele plantaardige ingrediënten, geeft dit een intense uitbarsting van zure bessen (het is zeker niet overdreven zoet) en de scherpe smaak van rabarber. Het is absoluut fruitig in de smaken, waarbij het rode fruit het gehemelte perfect verleidt - terwijl het kristalhelder blijft in je glas!

Meer van Citadelle

Perfect Serve

We ontdekten dat dit uitzonderlijk goed werkt in de mix (bessenaroma's toevoegen aan je op gin gebaseerde cocktails), terwijl het ook uitzonderlijk is als gin-tonic met bessen.

Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50ml van de gin toe. Giet er voorzichtig 150 - 200 ml van je gekozen tonic over (we raden ten zeerste een neutrale tonic aan, zoals Three Cents Tonic Water, of voor minder suiker, hun Dry Tonic). Roer voorzichtig en garneer met wat verse bessen en eventueel een dun plakje verse rabarber.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Citadelle Rouge Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk