Copalli Cacao Rum 70cl
Omschrijving
Copalli Cacao Rum
Copalli Rum wordt gemaakt in het regenwoud in het zuiden van Belize. Met drie kernactiviteiten - de Copal Tree Farm, waar ze het suikerriet verbouwen en oogsten, de Copal Tree Distillery die de Copalli ambachtelijke rum maakt, en hun eco-toeristische Copal Tree Lodge, is hun missie zowel sociaal als ecologisch.
Door de lokale bevolking lonende banen te bieden om hun gezinnen te onderhouden, zullen ze niet afhankelijk zijn van de houtkapindustrie, die het regenwoud en het ecosysteem vernietigt. Dit zal helpen het broodnodige regenwoud te behouden, en met de lodge kunnen ze de regio positief promoten. Goed om te weten dat bij het opzetten van deze faciliteiten geen enkel deel van het regenwoud is gekapt of vernietigd.
Copalli Craft Rum wordt gemaakt met slechts drie ingrediënten: vers geperst sap van het biologisch en duurzaam geteelde suikerriet, regenwater uit het semi-tropische klimaat en gist (die nodig is om het fermentatieproces op gang te brengen).
Om Copalli Cacao Rum te maken, wordt het suikerrietsap in hun kolom still gedistilleerd en doordrenkt met biologische cacaobonen. Het resultaat is een heerlijke en unieke cacaorum en bevat geen toevoegingen of kleurstoffen. Het heeft intense tonen van Belizaanse chocolade met een vleugje rijpe bessen en citrus, wat leidt tot een zachte, goed uitgebalanceerde cacaosmaak.
When you taste Copalli Rum, the spirit of the rainforest shines through.
Meer van Copalli
Perfect Serve
Copalli Cacao Rum is heerlijk als je het met ijs drinkt, en perfect voor cocktails.
Voeg voor een variant op de klassieke Espresso Martini Copalli Cacao Rum toe in plaats van Vodka. Voeg 60 ml rum, 20 ml koffielikeur, 40 ml verse espresso en 20 ml suikersiroop toe aan een cocktailshaker gevuld met ijs. Schudden, schudden, schudden tot het koud is en fijn zeven in een gekoeld glas. Werk af met 3 koffiebonen en/of cacaopoeder.