Courvoisier VSOP Cognac 70cl

€ 38,95
Op voorraad
GF Code
GF3000067

Een delicaat boeket en een uitstekend huwelijk van eikenhout en exotische smaken zorgen ervoor dat Courvoisier zijn plaats verdient in de vier grote cognacproducenten met hun VSOP

Merk
Courvoisier
EAN
3049197210776
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
1.450000
Land van herkomst
Frankrijk

Omschrijving

Courvoisier VSOP Cognac

Maison Courvoisier, oorspronkelijk opgericht in 1828 door Felix Courvoisier, is gevestigd in Jarnac, in het hart van de Franse Cognac-regio.

Ze worden nu beschouwd als een van de 'grote vier' cognacbedrijven (samen met Hennessy, Rémy Martin en Martell), met Courvoisier als de jongste.

Hun kenmerkende stijl onthult de fijne kneepjes en uitbundigheid van de bloemige cognac.

Interessant feit: Napoleon III (de neef en erfgenaam van Napoleon Bonaparte) verzocht persoonlijk om Courvoisier - en kende Maison Courvoisier zelfs de titel "Fournisseur Officiel de la Maison de l'Empereur" (officiële leverancier van het keizerlijk hof) toe in 1869. Dit was een van de redenen waarom het in heel Europa bekend werd - en aan vele koninklijke hoven werd genoten

Met hun VSOP (Very Special Old Pale) Cognac heeft Courvoisier vakkundig een blend van verschillende cru's gemaakt die een perfecte balans creëren tussen de bloemige en fruitige Fins Bois en harmonieuze Grande en Petite Champagnes. Bij het kiezen zorgen ze ervoor dat elk op het hoogtepunt van hun aromatische potentieel is.

Het verlengt een delicaat boeket en een uitstekend huwelijk van eikenhout en exotische smaken. Hoewel het aroma subtiel is, heeft het verfijnde ondertonen van perzik, geroosterde amandel en jasmijn.

Meer van Courvoisier

Perfect Serve

Als je puur puur geniet, zorg er dan voor dat je hiervan geniet op kamertemperatuur uit een tulp / borrelglas. Dit werkt echter ook uitzonderlijk goed in cocktails op basis van cognac.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Courvoisier VSOP Cognac 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk