Foxdenton 48 Gin 70cl

€ 29,95
Op voorraad
GF Code
GF1001350

Een heerlijk citrusgin met een zachte bloemige noot

Merk
Foxdenton
EAN
5060366740007
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
48%
Weight (kg)
1.430000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Smaakprofiel
Citrus, Floraal

Omschrijving

Foxdenton 48 Gin

De Foxdenton Spirits & Liqueurs Company werd in 1935 opgericht door majoor Charles Radclyffe. Het bedrijf werd vernoemd naar zijn voorouderlijk huis Foxdenton Estate, dat hij in 1367 door een huwelijk verwierf. De familie had een geschiedenis van jagen en schieten, en na deze bezigheden was het gebruikelijk om te genieten van fruitlikeuren.

De huidige eigenaar, Nicholas Radclyffe, vond deze fruitlikeuren te zoet. Dus begon hij ze zelf te maken - met behulp van traditionele Engelse recepten met gin als basis. Tot zijn verbazing vonden anderen dit ook lekker. Dus begon hij in samenwerking met Thames Distillers met het creëren van de perfecte gin (dit is hun Foxdenton 48) voor verkoop op zichzelf en om te gebruiken bij het maken van likeuren.

Voor de productie werden een aantal recepten getest, voordat ze uiteindelijk voor deze gin kozen. De zeven gebruikte botanicals zijn jeneverbessen, korianderzaad, citroenschil, lindebloesem, engelwortel, bonenkruid en orriswortel. Het werd gelanceerd in 2009 en is sindsdien verkrijgbaar - en won talloze prijzen en lofbetuigingen. Het belangrijkste botanische ingrediënt is lindebloesemolie - dit tilt deze gin met kop en schouders boven de concurrentie uit en geeft een unieke citrusachtige frisheid.

De neus is fris en schoon, met dennenachtige jeneverbesaroma's, aangevuld met zachte kruiden van engelwortel en korianderzaad. In de mond is hij al even fris, met een sterke citrussmaak. Er is absoluut een traditioneel gingevoel, droog en schoon, met een vleugje parmaviooltjes van de orriswortel.

De afdronk is opnieuw traditioneel, met een droog gevoel in de mond en een duidelijke jeneverbesnoot.

Meer van Foxdenton

Perfect Serve

We vonden dit een klassieke gin & tonic van hoge kwaliteit. Neem een hoog glas gevuld met ijs en voeg 50 ml van de gin toe. Knijp het sap van een kwart citroen erdoor en vul het glas met een tonic van goede kwaliteit (wij vinden dit lekker in combinatie met Royal Bliss Signature Tonic, omdat de tonen van kardemom en yuzu perfect samengaan met de botanische ingrediënten in de gin). Roer voorzichtig en geniet!

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Foxdenton 48 Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk