Chartreuse Green Liqueur 70cl

€ 58,95
Niet op voorraad
GF Code
GF3000074

Onthul de geheimen van Chartreuse Green Liqueur, gemaakt met meer dan 130 kruidenextracten. Een must have voor elke kenner van verfijnde, botanische dranken en cocktails.

Merk
Chartreuse
EAN
3023480110707
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
55%
Weight (kg)
1.282000
Land van herkomst
Frankrijk
Soortlikeur
Bloemen, Kruiden

Omschrijving

Chartreuse Green Liqueur - Een Enigmatische Kruidenlikeur

Introductie

Chartreuse Green Liqueur is een echte smaakervaring. Gemaakt van hetzelfde geheimzinnige mengsel van 130 kruiden, planten en bloemen die alleen bekend waren bij twee kartuizer monniken, biedt deze likeur een unieke brug tussen het verleden en modern genot. De recente schaarste is te wijten aan de beperkte hoeveelheden die de monniken elk jaar produceren, en de groei van de drank door de opname ervan in een aantal populaire cocktails.

De Geschiedenis van Chartreuse

De oorsprong van Chartreuse gaat terug tot 1605, toen het recept aan de kartuizermonniken werd gegeven door een maarschalk van koning Henri IV. De monniken begonnen deze complexe kruidenlikeur in 1737 te produceren in hun klooster in de Franse Alpen. Tot op de dag van vandaag is het een van de oudste en meest mysterieuze likeuren ter wereld en wordt het in beperkte hoeveelheden geproduceerd om de authentieke smaak en mystiek te behouden.

Het wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd door de Paters Chartreux in hun distilleerderij Aiguenoire in Entre-Deux-Guiers (Isère - Frankrijk).

Een testament van Botanisch Meesterschap

Het maken van Chartreuse is een goed bewaard geheim. Het recept is onveranderd sinds de eerste productie in de 18e eeuw. Het levendige tapijt van smaken bevat verleidelijke tonen van kruiden, specerijen en bloemen. Het exacte proces en de volledige lijst van 130 verschillende ingrediënten zijn alleen bekend aan twee monniken en de pater in het klooster, waardoor elke fles Chartreuse een kostbaar artefact van monastieke toewijding is.

Duurzaamheid en Ambacht

In een tijdperk waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, onderscheidt Chartreuse zich door ervoor te zorgen dat bij de productie traditionele methoden worden gebruikt die het milieu respecteren. De natuurlijke ingrediënten worden verbouwd, geoogst en verwerkt op manieren die een minimale ecologische voetafdruk hebben, wat de toewijding van de monniken weerspiegelt om in harmonie met de natuur te leven.

Proefnotities

Chartreuse Green Liqueur levert een waar zintuiglijk genot met zijn diepe, complexe smaken.

Aroma: Aromatisch en prikkelend, met een intens kruidenboeket met hints van pepermunt, kruidnagel, tijm en rozemarijn.

Smaak: Het levert een echt robuuste en levendige smaak, die gelaagd is met tonen van citrus, anijs en een complexe, kruidige mix.

Afdronk: Lang en aanhoudend, met een warme, kruidige afdronk die zich blijft ontwikkelen en uitnodigt tot nadenken en genieten.

Meer van Chartreuse

Perfect Serve

Chartreuse Green Liqueur is veelzijdig en dynamisch in zijn serveermogelijkheden.

Serveer puur of met ijs om het complexe smaakprofiel ten volle te waarderen.

Cocktailsuggestie: Groene Monnik Margarita: Combineer 40 ml Chartreuse Green Liqueur, 20 ml tequila, 30 ml limoensap en 10 ml eenvoudige siroop in een shaker met ijs. Schud goed en strain in een glas met een zoutrand. Garneer met een schijfje limoen.

FAQ's

Welke cocktails kan ik maken met groene likeur met Chartreuse?

Chartreuse is perfect voor het maken van unieke cocktails zoals de Last Word of de Bijou. De levendige smaak versterkt elk drankje dat een krachtige, kruidige toets nodig heeft - en is niet snel overheersend.

Hoe kan ik de complexe smaken van Chartreuse Green Liqueur het beste waarderen?

Probeer Chartreuse puur of met ijs om er optimaal van te genieten. Zo kun je de veelzijdige smaken ervaren zonder verdunning.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chartreuse Green Liqueur 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk