Nolet's Silver Dry Gin 70cl

€ 39,95
Op voorraad
GF Code
GF1000447

Bloemig en fruitig, dit is een gin gemaakt voor een nieuwe generatie gin-drinkers

Merk
Nolet's
EAN
8978450020430
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
48%
Weight (kg)
1.740000
Land van herkomst
Nederland
Smaakprofiel
Floraal, Fruitige

Omschrijving

Nolet's Silver Dry Gin

Carl Jr en Bob Nolet werkten samen met hun vader (Carolus Sr) bij het maken van deze gin, waarbij ze generaties kennis gebruikten (de Nolet-distilleerderij gaat meer dan 325 jaar terug) om ervoor te zorgen dat dit iets speciaals en unieks zou worden. Ze wilden iets nieuws creëren dat de nieuwe generatie jeneverdrinkers zou aanspreken. Door gebruik te maken van een unieke combinatie van plantaardige producten is dat zeker gelukt.

Terwijl ze iets nieuws en fris creëren, zorgen ze ervoor dat traditie niet wordt genegeerd en dat de kennis en ervaring zichtbaar wordt in het eindproduct. Elk van hun drie kenmerkende botanische ingrediënten in deze gin wordt onafhankelijk gedestilleerd in koperen potstills. Ze worden vervolgens vakkundig gemengd met de basisjenever.

Met behulp van Turkse roos hebben ze ervoor gezorgd dat deze gin een delicate, verfijnde uitstraling heeft. Het geeft een uitgesproken bloemig aroma en een heerlijke noot aan de smaak. Perzik voegt frisheid toe en geeft een fruitige zoetheid aan de gin. Hun derde botanische die deze gin anders maakt dan framboos. Deze robuuste vrucht geeft de gin een heerlijke zuurheid, waardoor de zoetheid van de perzik niet te overweldigend wordt.

Bij het drinken van deze gin is de jeneverbes niet overweldigend, noch in geur noch in smaak. Het is er nog steeds (dit is tenslotte een gin), maar het is absoluut gedempt. De bloemige tonen begroeten je zodra je de fles opent. Roos, samen met een bijna lavendelachtige toon zijn aanwezig, en er is ook een delicaat muntachtig aroma.

Over het algemeen is dit een heel bloemige, soepele gin. Het heeft een delicaat zoet fruitigheid, maar dit is beslist in de eerste plaats een bloemige gin. Perfect voor diegenen die de jeneverbes graag als achtergrondnoot willen gebruiken in plaats van op de voorgrond.

Meer van Nolet's

Perfect Serve

Dit maakt een absoluut heerlijke Gin en Tonic, en heeft genoeg smaak in de gin dat een neutrale tonic zoals Fever-Tree Indian Tonic heel goed werkt, waardoor de smaken in de gin tot hun recht komen. Als je het een beetje zoeter wilt, probeer dan met Fever-Tree Elderflower Tonic, die ook extra bloemige tonen toevoegt.

Serveer in een groot copa-glas met veel ijs, 50 ml gin en 150 - 200 ml tonic naar keuze. Een dun schijfje perzik en een framboos doen het bijzonder goed als garnering.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nolet's Silver Dry Gin 70cl
Uw waardering