Opihr Gin Far East Edition 70cl
Geïnspireerd door het Verre Oosten, is dit onmiskenbaar gedurfd, intens en een rijk gekruide London Dry gin
Omschrijving
Opihr Gin Far East Edition
Smouldering Spice
De oude kruidenroute begon in het Verre Oosten, en het is vanuit dit gebied waar Opihr naar uitkijkt voor deze editie van hun gin. Warmte en specerijen zijn bekende smaken uit het Verre Oosten, en in deze editie is het 'smeulkruid' gemakkelijk te vinden.
De originele Opihr is al een pittige gin, maar deze editie verhoogt het kruid nog meer door de geurige en mondverdovende Szechuan-peper (dit is eigenlijk een zaaddop van Chinese essen, en wordt gebruikt in veel hoofdgerechten en Chinese Five Spice) .
Het aroma van deze gin is heerlijk oriëntaals, met een gedurfde en intense kruidigheid. De Szechuan-peper komt door, maar wordt vergezeld door een delicater element van citroentijm en lavendel.
De smaak zit vol met peperige jeneverbessenaroma's, die worden versterkt door rode chilivlokken en korianderblaadjes. Er is een lichte rokerigheid die ook blijft hangen. Naar de afdronk krijgt het een frisse lift van een vleugje limoen.
Lees meer over Opihr
Perfect Serve
Dit is een gedurfde en aromatische gin, dus hij werkt het beste met een neutrale tonic - hij staat ook goed in een cocktail.
Voor een Oosters geïnspireerde gin & tonic neem je een groot glas gevuld met ijs en voeg je 50 ml gin toe. Schenk er voorzichtig 150 ml Fentimans Premium Indian Tonic over en garneer met wat peperkorrels en een schijfje limoen.
Dit werkt heel goed in combinatie met tomatensap in een Red Snapper-cocktail. Voeg in een hoog glas 50 ml gin, 85 ml tomatensap, 4 scheutjes Worcestershiresaus, 2 scheutjes Tabascosaus en 5 ml Olijfpekel toe. Roer goed, breng op smaak met peper en zout en garneer met een stukje citroengras