Amuerte Coca Leaf Gin - White Edition 70cl

€ 54,95
Op voorraad
GF Code
GF1000681

Bittere cocabladeren vermengden zich perfect met vingerlimoenen om een ​​heerlijk met citrus gekruide gin te geven

Merk
Amuerte
EAN
5412185104070
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
43%
Weight (kg)
1.420000
Land van herkomst
België
Smaakprofiel
Citrus, Kruidige

Omschrijving

Amuerte Coca Gin - White Edition

De geschiedenis van de cocaïneplant gaat terug tot het Inca-rijk, dat de plant op veel manieren gebruikte, van het bestrijden van honger tot het genezen van verschillende ziekten.

Tijdens het reizen waren de oprichters van Amuerte getuige van een lokale stam die op cocaïnebladeren kauwde. Ze probeerden zichzelf en ontdekten de unieke smaak die eraan inherent is. Met een geschiedenis die meer dan 100 jaar teruggaat in het maken van gin, hebben ze de kennis en ervaring gebruikt om met passie een gin te maken. Een die de levendige smaak van cocabladeren bevatte (die een vergelijkbare smaak heeft als groene thee) die ze vermengden met andere plantaardige ingrediënten.

Bij hun tweede gin nemen ze de cocabladeren als basis (die van nature bitter zijn) en mengen ze met Finger Lime (uit Italië). Exotische kruiden zoals koriander, Szechuan-peper en koriander worden ook toegevoegd, die zorgen voor het unieke aroma en smaakprofiel van deze heerlijke gin.

Daartoe onderscheidt de White Edition zich van de Black Edition. Ze gebruiken dezelfde fles (in het wit) met de afbeelding van de schedel die is versierd met echt 24-karaats goud.

Wist je dat? Finger Limes bevatten kleine bolletjes die zijn verpakt met sap, waardoor het de andere naam Lime Caviar krijgt.

Lees meer over Amuerte

Dit is een bijzonder luxueuze gin, en dient als zodanig te worden genoten met een neutrale en milde tonic, om de gin zelf te laten glanzen. Wij raden hiervoor Three Cents Dry Tonic aan.

Voeg in een groot glas gevuld met ijs 50 ml gin toe aan 150 ml tonic. Roer voorzichtig en garneer met een schijfje sinaasappel.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Amuerte Coca Leaf Gin - White Edition 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk