Edinburgh Gin Navy Strength Cannonball (Mini) 5cl

€ 4,49
Op voorraad
GF Code
GF1000788

Een pittige, maar uitgebalanceerde Navy Strength gin, sterk op de jeneverbes- en citroensmaken, met een aanhoudende kruidigheid.

Merk
Edinburgh Gin
EAN
5060232071150
Inhoud
5cl
Alcoholgehalte
57.2%
Weight (kg)
0.250000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Stijl
Navy Strength
Smaakprofiel
Citrus, Kruidige

Omschrijving

Edinburgh Gin Navy Strength Cannonball

Edinburgh (de hoofdstad van Schotland) heeft een sterk maritiem erfgoed, en Edinburgh gin heeft hieraan een eerbetoon gebracht met hun Navy Strength gin.

Geïnspireerd door de beroemde One O'Clock Gun (een kanon dat dagelijks om 13.00 uur wordt afgevuurd), Edinburgh Cannonball Gin is een Navy Strength-gin die zijn suggestieve naam eer aan doet. Het doet een historische stijl van gin herleven in opdracht van de Britse marine, waardoor deze gin een eerbetoon is aan het zeevarende verleden van Edinburgh.

Omdat het een Navy Strength-gin is, pakt dit zowel qua smaak als qua kracht uit. Dit wordt gebotteld op 57,2% ABV, wat het 100% proof maakt. Het wordt bepaald door een echt serieuze en intense jeneverbes hit en oosterse specerijen.

Het heeft twee keer zoveel jeneverbes als de klassieke Edinburgh Gin, samen met de toevoeging van Szechuan-peperkorrels die een pittige toets toevoegen. Pittige citroen en sinaasappel brengen het citrusprofiel in evenwicht en brengen de gin samen.

Het is onbeschaamd sterk op de neus, met de jeneverbes en specerijen die je raken. De smaak is natuurlijk gewaagd van de dubbele jeneverbes, maar er is een kick van peper en een vleugje algehele kruidigheid. Dit eindigt met aanhoudende kruiden, die worden opgefrist met citrustonen.

Lees meer over Edinburgh Gin

Perfect Serve

Geniet direct over het ijs voor een authentieke marine-ervaring. Voor een sterke G & T, serveer 50 ml van de gin met 150 ml Fentimans Premium Indian Tonic Water. Garneer met een schijfje citroen.

Voor iets dat de kracht van deze gin echt naar een hoger niveau tilt, probeer dan een Cannonfire Cocktails. Voeg in een mengglas een grof gesneden chili toe. Voeg 40 ml van de gin, 20 ml Campari Bitter, 15 ml Monin Sugar Syrup, 4 scheutjes Angostura Bitters toe en vul met ijs, schud krachtig om de chilismaak echt te krijgen en koel de drank. Giet in een martiniglas en garneer met een chili.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Edinburgh Gin Navy Strength Cannonball (Mini) 5cl
Uw waardering

Meer van dit merk