Etsu Gin Double Yuzu 70cl
Een heerlijk verfrissende Japanse gin, met een dubbele hit van citrussmaken
Omschrijving
Etsu Double Yuzu Gin
In tegenstelling tot de andere twee Etsu-gins, laat Etsu hun Double Yuzu maken in de Akita-distilleerderij op het eiland Honshu.
De Akita-distilleerderij is vernoemd naar de prefectuur waarin het is gevestigd en bevindt zich in de prefectuur Akita. Deze prefectuur ligt aan de kust van de Japanse Zee en strekt zich oostwaarts uit over het eiland naar het u-gebergte. Van plantaardige ingrediënten die in deze bergen worden gevonden, vindt de gin zijn frisse en lichte smaken.
Gedurende een periode van zeven dagen worden de plantaardige ingrediënten die bij het maken van deze gin zijn gebruikt, gemacereerd om ervoor te zorgen dat alle smaken worden geëxtraheerd. Deze plantaardige ingrediënten omvatten Japanse Yuzu (zoals de naam al doet vermoeden), jeneverbes, zoethoutwortel, engelwortel, koriander en matcha. Na de laatste distillatie wordt vers water uit de bergen toegevoegd - wat een frisse smaak geeft.
Deze gin heeft een sterk citrusaroma, van citroen en de yuzu. Aangezien dit een dubbele yuzu-gin is, is het niet verwonderlijk dat dit ook een overheersend smaakprofiel is, met ook hints van citroen. Door de citrussmaken eindigt hij ook fris en licht met een vleugje pit.
Lees meer over Etsu
Perfect Serve
We houden van dit als een verfrissend langer drankje, dus het werkt geweldig met tonic of Fever-Tree Lemonade. Voeg in een groot glas gevuld met ijs 50 ml van de gin toe en voeg 150 ml tonic toe (we vonden dit heerlijk met Fentimans Connoisseurs Tonic). Roer voorzichtig en garneer met een schijfje grapefruit.