Glendalough Wild Rose Irish Gin 70cl

€ 34,95
Niet op voorraad
GF Code
GF1001319

Een Ierse roze gin met een verschil, boordevol bloemige, rozensmaken

Merk
Glendalough
EAN
5391537391194
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
37.5%
Weight (kg)
1.270000
Land van herkomst
Ierland
Smaakprofiel
Floraal

Omschrijving

Glendalough Wild Rose Irish Gin

The Glendalough Distilley is opgericht door een groep vrienden uit County Wicklow en Dublin en is ontstaan uit een passie om het erfgoed van ambachtelijk distilleren in Ierland nieuw leven in te blazen.

Glendalough zelf is een van de meest pittoreske en bezochte valleien van Ierland. Het ligt in County Wicklow, net ten zuiden van Dublin, in de Wicklow-bergen.

Leuk weetje: De monnik met opgeheven armen, te zien op alle flessen van Glendalough, is St. Kevin van Glendalough. Een Ierse legende, oorspronkelijk geboren uit het Ierse koningshuis en die naar verluidt meer dan 1400 jaar geleden leefde.

Hoewel de meeste roze gins zoet zijn en op smaak zijn gebracht met fruit, is dit een echte rozengin, vol bloemige smaken.

Het is gemaakt ter nagedachtenis aan Rose, de moeder van de hoofddistilleerderij van Glendalough Distillery, die overleden was. Voor de bruiloft van zijn kleine broertje werd deze gin gemaakt, waardoor ze er in gedachten bij kon zijn (letterlijk!).

De rozen voor deze gin komen uit haar oude rozentuin. Deze worden langzaam gedistilleerd, met behulp van dampdestillatie, samen met wilde rozen en andere plantaardige ingrediënten die rond de Wicklow Mountains rond de distilleerderij worden gevonden. Na dit distillatieproces wordt de gin verder doordrenkt met meer rozen om de smaak te versterken en te verdiepen, en om de natuurlijke roze tint te geven.

Het eindresultaat is werkelijk een bloemige gin, die diepgang en complexiteit heeft. De rozensmaken komen zowel in het aroma als in de smaak naar voren, en hoewel gecombineerd met meer gebruikelijke gin-smaken, waaronder jeneverbes, is het absoluut de roos die de ster van deze gin is!

Meer van Glendalough

Perfect Serve

Je kunt hier gemakkelijk van genieten met een neutrale tonic, zoals Fentimans Connoiseurs Tonic. Om de gin echter te versterken en een delicate zoetheid toe te voegen, kun je Fentimans Rose Lemonade proberen.

Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet voorzichtig 150 - 200 ml van de door u gekozen mixer over en roer voorzichtig. Garneer met een eetbaar rozenblaadje of een dun schijfje aardbei

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glendalough Wild Rose Irish Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk