Kamiki Japanese Whisky Intense Wood 50cl

€ 59,95
Op voorraad
GF Code
GF7000047

Een intense en gedurfde blended whisky van Nara in Japan

Merk
Kamiki
EAN
4589858890064
Inhoud
50cl
Alcoholgehalte
48%
Weight (kg)
1.036000
Land van herkomst
Japan
Soort
Blend

Omschrijving

Kamiki Japanese Whisky Intense Wood

Kamiki-whisky, gemaakt in Nara, een van de oude hoofdsteden van Japan, is een unieke gemengde Japanse whisky.

De naam zelf, Kamiki is een mix van twee Japanse woorden; Kami, wat 'God' betekent, en Iki, wat adem betekent. Dit kwam door de prachtige bries die neerdaalde van de plaatselijke berg – die lange tijd werd beschouwd als een ‘Heilige Berg van de God’.

Net als in hun Blended Malt Whisky wordt het gecreëerd door zeldzame Japanse Malt Whiskies te blenden met speciaal geselecteerde malt whisky's uit de rest van de wereld. Deze worden vervolgens gemengd met Japans bronwater. In plaats van een vooraf bepaalde verhouding vindt het mengen plaats wanneer de mouten hun maximale smaak hebben. Dit betekent dat elke batch uniek is.

Na het mengproces wordt de resulterende Kamiki-whisky in Yoshino Sugi-vaten (Japans cederhout) gelegd. Hierin verschilt deze editie, waarbij deze rustperiode wordt verlengd. Dit hout is bijzonder aromatisch en wordt om deze reden lokaal beschouwd als het beste hout om drinkvaten van te maken. Deze langere periode in deze vaten geeft een veel gedurfdere editie - die intens houtachtig is.

In de neus behoudt dit een fris aroma - met delicate hints van gedroogde theebladeren. De smaak is veel krachtiger dan het origineel en heeft een intense cedersmaak met nuances van thee en tabak. Een moutigheid vergezeld van kaneel versmelt met de intense houtsmaken.

Dit leidt tot een afdronk die een peperige cedersmaak behoudt. Er komt een delicate zoetheid naar voren, die zich vermengt met het hout - en de smaakpapillen worden gewekt door een vleugje kruiden terwijl de smaken de mond verlaten.

Meer van Kamiki

Perfect Serve

Zoals bij alle whisky's: geniet ervan zoals jij wilt! Deze vonden wij echter lekker op kamertemperatuur met een scheutje water.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kamiki Japanese Whisky Intense Wood 50cl
Uw waardering