Le Gin de Christian Drouin - Calvados Cask Finish 70cl

€ 42,95
Op voorraad
GF Code
GF1000748

Met de bekroonde Le Gin heeft Christian Drouin een beperkte hoeveelheid gerijpt in gebruikte Calvados-vaten om iets heel speciaals te creëren.

Merk
Christian Drouin
EAN
3297364270034
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
42%
Weight (kg)
1.370000
Land van herkomst
Frankrijk

Omschrijving

Le Gin de Christian Drouin - Calvados Cask Finish

Met de expertise van een familie van ambachtelijke distilleerders erachter, beloofde Le Gin een gin voor connaisseurs, en met zijn meerdere onderscheidingen is het zeker gelukt.

Nu heeft Christian Drouin een beperkte hoeveelheid van hun meermaals bekroonde gin, Le Gin de Christian Drouin, genomen en een jaar gerijpt in Calvados-vaten van 225 liter. Het resultaat is ronder en complexer en heeft een toename van de heerlijke appelsmaken. Echt iets spectaculairs

Omdat ze dezelfde gin gebruiken, worden de 8 botanische ingrediënten van jeneverbes, Braziliaanse gember, vanille uit Madagascar, citroen, kardemom, Indonesische kaneel, amandelen en roos nog steeds gebruikt.

De cider-alcohol-spiritbasis die bij het maken ervan wordt gebruikt, geeft deze gin een rondheid, knapperigheid en delicatesse. De roos en citroen helpen bij het delicate profiel van de gin, terwijl de gember, vanille, kaneel en amandel een zachte maar kruidige body geven. De kardemom geeft een ronding in de mond, en samen complimenteren de jeneverbes en appel elkaar met zware hoge tonen van knapperige dennen.

Door te rusten in de vaten krijgt de gin een ronder en complexer smaakprofiel en neemt de heerlijke appelsmaak toe. Echt iets spectaculairs van Christian Drouin

Lees meer over Christian Drouin

Perfect Serve

Net als bij de originele Le Gin, zorgen de complexiteit en diepte van deze gin ervoor dat je er gemakkelijk puur van kunt genieten, of op ijs - en we zouden dit echt aanmoedigen met deze limited edition-versie.

Het werkt echter nog steeds uitzonderlijk goed in een gin-tonic, en opnieuw vinden we dit leuk met Double Dutch Indian Tonic.

Voeg in een groot glas gevuld met ijs 50 ml gin toe en vul aan met 150 - 200 ml tonic. Garneer met een paar dunne plakjes verse groene appel.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Le Gin de Christian Drouin - Calvados Cask Finish 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk