Le Calvados de Christian Drouin - Selection 70cl
Een goed uitgebalanceerde Calvados, met een fris en fruitig aroma
Omschrijving
Le Calvados de Christian Drouin - Selection
Sinds 1960 produceren drie generaties van de familie Drouin kwaliteitscalvados in de regio Pays d'Auge in Normandië in Frankrijk.
Het begon met Christian Drouin senior, die in 1960 eigenaar werd van een boerderij in de buurt van Honfleur. De boerderij werd beplant met cider-appelbomen en Christian besloot zijn eigen Calvados te produceren. In samenwerking met een gerenommeerde lokale distilleerder (Pierre Pivet) bracht hij meer dan 20 jaar door met het distilleren van zijn eerste Calvados, en liet hij deze rusten in ex-sherry-, port- of calvadosvaten in de bijgebouwen van de boerderij.
In 1969 kwam Christan Drouin Junior bij het bedrijf en in 1979 waren de voorraden calvados voldoende om met de marketing te beginnen. In 2004 trad de derde generatie (Guillaume Drouin) toe. Tegenwoordig is het Guillaume die samen met zijn vader samen de Calvados mengt.
Hun Selction-editie kwam voort uit de wens van Christian Drouin om een Calvados te produceren die goed in balans was in de mond, terwijl hij een intens fruitig boeket had.
Dit wordt bereikt door de uitgesproken, scherpe frisheid van perenperen te combineren met de intense zachtheid van ciderappels. Nadat deze vruchten in een kolom still zijn gedistilleerd, worden ze gerijpt in goed gebruikte vaten. Dit zorgt ervoor dat de subtiele balans van de Calvados en de verleidelijke geur van vers fruit behouden blijven.
Meer over Christian Drouin
Perfect Serve
Met zijn frisse aproma vinden wij dat deze het beste tot zijn recht komt als aperitief. Het voegt echter ook een heerlijk fruitig randje toe aan calvados-cocktails.
Wat dacht je van een Calvados Zure Cocktail? Voeg in een cocktailshaker gevuld met ijs 50 ml Calvados, 20 ml suikersiroop, 25 ml citroensap en 1 eiwit toe (of indien gewenst 5 - 6 scheutjes Fee Brothers Fee Foam). Schud goed gedurende ongeveer 20 seconden en zeef het in een rotsglas met een paar blokjes vers ijs erin. Garneer eenvoudig met een scheutje of twee aromatische bitters van Angostura.