Elephant Strength Gin 50cl

€ 42,95
Niet op voorraad
GF Code
GF1000574

Een echte Elephant Strength (57%) editie van hun klassieke gin, deze gin gebruikt grotere hoeveelheden plantaardige ingrediënten bij zijn creatie en zorgt voor een smaakvolle drank

Merk
Elephant
EAN
5060351330046
Inhoud
50cl
Alcoholgehalte
57%
Weight (kg)
1.040000
Land van herkomst
Duitsland
Stijl
Navy Strength
Smaakprofiel
Kruidige

Omschrijving

Elephant Strength Gin

NB: Elephant gin is in Nederland ook wel bekend als Satao Gin

De inspiratie achter de creatie van Elephant Gin kwam van talloze reizen naar Afrika. De oprichters beleefden veel avonturen in Tanzania, Zuid-Afrika en Kenia, en werden getroffen door de wens om de inspanningen voor natuurbehoud voor de Afrikaanse olifant te helpen.

Een Sundowner is een drankje, typisch een Gin & Tonic, die tijdens de Britse koloniale tijd werd gedronken. Het markeerde de overgang tussen dag en avond en wordt tot op de dag van vandaag in veel delen van Afrika genoten (vooral bij toeristen). Door deze traditie te combineren met hun verlangen om te helpen, kwamen ze op het idee van Elephant Gin.

De kern achter de originele Elephant London Dry Gin, en dit, hun Elephant Strength, zijn dezelfde veertien plantaardige ingrediënten (waaronder zeldzame Afrikaanse ingrediënten). In de Elephant Strength (een Navy Strength) is het alcoholpercentage echter hoger (57%), en ze gebruiken tweemaal de hoeveelheid plantaardige ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat de smaken er echt uitspringen!

Interessant feit: Elephant Gin doneert 15% van hun winst van elke fles aan projecten voor het behoud van olifanten.

De plantaardige ingrediënten zijn echt gericht op de jeneverbes, sinaasappelschil, bergdennen en Afrikaanse buchu (die een zwarte bes-achtige smaak heeft). Dit geeft een krachtig aroma en smaak, maar de zijdezachte zachtheid waar Elephant Gins bekend om staat blijft behouden.

Lees meer over Elephant

Perfect Serve

Een echt veelzijdige gin, waarvan je kunt genieten met een slokje ijs, in een klassieke gin-tonic of het behoudt vooral zijn smaak ook goed in de mix dankzij het hogere alcoholgehalte en extra plantaardige ingrediënten.

We houden echter van dit als een klassieke gin-tonic. Neem een ​​groot glas en voeg ijs toe voordat je er 50 ml gin in schenkt. Schenk er voorzichtig 200 ml van je gekozen tonic over en roer voorzichtig. Garneer met een paar schijfjes knapperige verse appel.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Elephant Strength Gin 50cl
Uw waardering

Meer van dit merk