Amaretto Sour
De cocktail Amaretto Sour is in 1974 gemaakt door de importeur van Amaretto di Saronno (sinds 2001 bekend als Disaronno Originale). Het was een eenvoudige mix van 2 delen amaretto en 1 deel citroensap en werd in de jaren 80 een populaire cocktail
Deze smeuïge, zoetzure cocktail bevat minder alcohol dan veel cocktails omdat het hoofdingrediënt een likeur is.
Sinds de klassieke cocktail is gemaakt, hebben barmannen het een beetje gemixt, door een zure mix te gebruiken in plaats van citroensap en eiwit toe te voegen. Je vindt bourbon ook in de mix op moderne cocktailmenu's. Ons recept is een mix van classix en modern, met Disaronno, citroensap en eiwit.
Ingrediënten:
45ml Disaronno Originale
Vers geperst sap van een halve citroen
1 eiwit
Garneer:
Cocktail Kers
Method:
Scheid het eiwit van de dooier en voeg toe aan een cocktailshaker met de Disaronno en het citroensap. Schud zonder ijs om het eiwit met de andere ingrediënten te laten mengen. Dit staat bekend als een droge shake. Voeg na het mengen 3-4 ijsblokjes toe en schud opnieuw om de drank af te koelen. Giet in een tumbler met het ijs en garneer met een cocktailkers.
Opmerkingen