Top 10 Gin Merken

Top 10 Gin Merken

Top 10 Gin Merken: Een duik in de beste gins ter wereld

Gin, een spirit die geroemd wordt om zijn veelzijdigheid en rijke botanische ingrediënten, biedt bij elke slok een reis door de geschiedenis. Van London Dry tot innovatieve, hedendaagse melanges, ginliefhebbers genieten van de complexiteit en diversiteit van deze geliefde spirit.

Ons wordt vaak gevraagd wat onze favoriete gin is, wat de beste is of welk merk of welke merken we aanbevelen - dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden!

Dus om je te helpen hebben we deze gids gemaakt, die je meeneemt door de top 10 gin merken (naar onze mening), elk met een boeiende geschiedenis en een scala aan verschillende aanbiedingen.

De tijdloze aantrekkingskracht van Gin

In de kern is gin een symfonie van botanische ingrediënten, waarbij de jeneverbes centraal staat. Deze ingewikkelde mix geeft gin zijn unieke karakter, waardoor het niet weg te denken is uit zowel klassieke als moderne cocktails. Of je nu een eenvoudige gin en tonic maakt of een complexe cocktail, de veelzijdigheid van gin maakt het een drank om eindeloos te ontdekken.

Of je nu op zoek bent naar een goede betaalbare gin om online te kopen, of misschien een speciale gin om te kopen - we weten zeker dat we hier een gin voor je hebben om online te kopen bij Gin Fling.

Onze Top 10 Gin Merken Selectie

1. Tanqueray

Tanqueray

Merk geschiedenis

Tanqueray werd in de jaren 1830 opgericht door Charles Tanqueray in de wijk Bloomsbury in Londen en is sinds jaar en dag synoniem aan de London Dry gin stijl.

Ondanks de vernietiging van de oorspronkelijke distilleerderij tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft Tanqueray zijn reputatie voor het maken van een gin van ongeëvenaarde kwaliteit behouden. De iconische groene fles, die doet denken aan een cocktailshaker, wordt wereldwijd herkend.

De toewijding van het merk aan een eenvoudig maar effectief recept heeft ervoor gezorgd dat het een referentie is in de ginindustrie.

Gin Selectie

Tanqueray London Dry, Tanqueray No. Ten, Tanqueray Rangpur, Tanqueray Flor de Sevilla - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Tanqueray merkpagina

Perfect voor...

De klassieke Gin & Tonic ervaring.

 

2. Bombay Sapphire

Bombay Sapphire

Merk geschiedenis

Bombay Sapphire werd in 1987 gelanceerd en zorgde voor een revolutie op de ginmarkt met zijn damp-infusieproces en opvallende blauwe fles.

De naam van het merk en de keuze van 10 exotische botanische ingrediënten zijn geïnspireerd op de handelsroutes van het Britse Rijk. Het innovatieve distillatieproces, waarbij de botanische ingrediënten boven de gedistilleerde drank worden gehangen om te worden gedampt, resulteert in een delicater, aromatischer smaakprofiel.

Bombay Sapphire's toewijding aan kwaliteit en innovatie heeft het een favoriet gemaakt onder bartenders en gin liefhebbers.

Gin Selectie

Bombay Original Dry, Bombay Sapphire, Bombay Sapphire East, Bombay Bramble - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Bombay Sapphire merkpagina

Perfect voor...

Een delicate en aromatische Tom Collins.

 

3. Hendrick's Gin

Hendrick's Gin

Merk geschiedenis

Sinds de introductie in 1999 door William Grant & Sons staat Hendrick's Gin in de voorhoede van de gin renaissance.

Gedistilleerd in kleine batches in Ayrshire, Schotland, zorgt Hendrick's eigenaardige toevoeging van komkommer en Bulgaarse rozenblaadjes, samen met traditionele botanische ingrediënten, voor een unieke smaakervaring. De Victoriaanse apothekersfles en grillige marketingcampagnes hebben het merk geliefd gemaakt bij een wereldwijd publiek.

Hendrick's blijft innoveren en verlegt de grenzen van gin distillatie en smaak.

Gin Selectie

Hendrick's Original, Hendrick's Lunar, Hendrick's Midsummer Solstice, Hendrick's Orbium - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Hendricks merkpagina

Perfect voor...

Een verfrissende draai aan de Gin Martini.

 

4. Beefeater London Dry Gin

Beefeater

Merk geschiedenis

Beefeater, een van de weinige gins die nog steeds in Londen worden gedistilleerd, heeft een erfenis die teruggaat tot 1863. De distilleerderij werd opgericht door James Burrough en is een trouwe verdediger van de traditionele London Dry stijl.

De naam van het merk is een eerbetoon aan de Yeomen Warders, ook bekend als Beefeaters, die de Tower of London bewaken. Ondanks het wereldwijde bereik is Beefeater trouw gebleven aan zijn Londense wortels, met een toewijding aan kwaliteit die de tand des tijds heeft doorstaan.

Gin Selectie

Beefeater Dry, Beefeater 24, Beefeater Pink, Beefeater Blood Orange - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Beefeater merkpagina

Perfect voor...

Een typisch Britse Negroni.

 

5. Sipsmith

Sipsmith

Merk geschiedenis

In 2009 werd Sipsmith de eerste Londense koperen distilleerderij in bijna twee eeuwen, wat het begin markeerde van een nieuw tijdperk voor ambachtelijke ginproductie in de stad.

Sipsmith werd opgericht door Sam Galsworthy en Fairfax Hall en kwam voort uit de wens om terug te keren naar de wortels van het gin maken, met een focus op handgemaakte productie in kleine batches. De distilleerderij speelde een centrale rol in de moderne ambachtelijke ginbeweging en pleitte voor veranderingen in de Britse wetgeving om microdestillatie mogelijk te maken.

Sipsmith's toewijding aan traditionele technieken en kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat het een plaats heeft veroverd tussen de top gin merken wereldwijd.

Gin Selectie

Sipsmith London Dry Gin, Sipsmith V.J.O.P, Sipsmith Lemon Drizzle, Sipsmith Sloe Gin - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Sipsmith merkpagina

Perfect voor...

Een elegante Vesper Martini.

 

6. Monkey 47

Monkey 47

Merk geschiedenis

Het verhaal van Monkey 47 begint in het Zwarte Woud in Duitsland, waar de Britse RAF-officier Montgomery "Monty" Collins in de jaren 1950 een distilleerderij oprichtte.

Geïnspireerd door de rijke botanische ingrediënten van de regio en zijn liefde voor gin, stelde Collins een ginrecept samen met 47 botanische ingrediënten. De naam van de gin, Monkey 47, is een eerbetoon aan Collins' geadopteerde aap, Max, en het aantal gebruikte botanische middelen.

Deze gin wordt geroemd om zijn complexiteit en diepte, en biedt een unieke proefervaring die een brug slaat tussen traditionele en hedendaagse ginstijlen.

Gin Selectie

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, Monkey 47 Sloe Gin - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Monkey 47 merkpagina

Perfect voor...

Een Gin Fizz boordevol smaak.

 

7. The Botanist

The Botanist

Merk geschiedenis

The Botanist, gedistilleerd op het Isle of Islay, dat bekend staat om zijn whiskyproductie, onderscheidt zich als de eerste en enige droge gin van het eiland.

The Botanist, geïntroduceerd door de Bruichladdich distilleerderij, bevat 22 met de hand geoogste lokale botanische ingrediënten, zorgvuldig geselecteerd om de essentie van Islay te vertegenwoordigen. Het distillatieproces, uitgevoerd in een zeldzame Lomond still genaamd Ugly Betty, resulteert in een gin met een uitzonderlijke smaak en zuiverheid.

De toewijding van The Botanist om de natuurlijke overvloed van Islay te laten zien, heeft wereldwijd lof geoogst van ginliefhebbers.

Gin Selectie

The Botanist Islay Dry Gin - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de The Botanist merkpagina

Perfect voor...

Een plantaardige Dry Martini.

 

8. Brockmans Gin

Brockmans

Merk geschiedenis

Brockmans is opgericht met als doel een gin te maken "als geen ander" en is een bewijs van innovatie in de gin-industrie.

Brockmans is opgericht door een groep vrienden met een passie voor gin en combineert traditionele botanische ingrediënten met unieke ingrediënten zoals bosbessen en bramen. Deze kenmerkende mix, samen met de moderne benadering van marketing en design, heeft Brockmans geholpen een niche voor zichzelf te creëren als een gin die zowel traditionalisten als mensen die op zoek zijn naar iets nieuws aanspreekt.

Gin Selectie

Brockmans Intensely Smooth Gin, Brockmans Orange Kiss - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Brockmans merkpagina

Perfect voor...

Een fruitige Bramble of een inventieve Gin & Tonic.

 

9. Plymouth Gin

Plymouth

Merk geschiedenis

Plymouth Gin heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1793 en wordt gedistilleerd in de historische Black Friars Distillery, de oudste nog werkende distilleerderij in Engeland.

Het unieke karakter van Plymouth Gin komt van een uitgebalanceerde mix van zeven botanische ingrediënten en het zachte profiel maakt het een favoriet onder martini-liefhebbers.

Het legendarische verleden van het merk, waaronder de associatie met de Britse Royal Navy en de status van beschermde geografische aanduiding, geeft aan hoe belangrijk het is in de ginwereld.

Gin Selectie

Plymouth Original Strength, Plymouth Navy Strength, Plymouth Sloe Gin - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Plymouth merkpagina

Perfect voor...

Een uitgebalanceerde Gimlet of Martini.

 

10. Gordon's Gin

Gordon's

Merk geschiedenis

Alexander Gordon richtte in 1769 Gordon's Gin op in Southwark, Londen, en legde daarmee de basis voor een van de best verkopende ginmerken ter wereld.

Met zijn strenge selectie van botanische ingrediënten en nadruk op jeneverbessen is Gordon's recept al meer dan 250 jaar een goed bewaard geheim. Het succes van het merk is gebaseerd op een consistente kwaliteit en een toewijding aan de traditionele London Dry stijl, waardoor het niet meer weg te denken is uit bars en huizen over de hele wereld. De historische distilleerderij van Gordon werd in 1786 verplaatst naar Clerkenwell en is sindsdien synoniem geworden met de evolutie van gin in Groot-Brittannië, waarbij het bedrijf perioden van immense populariteit en veranderingen in de regelgeving doormaakte.

De distilleerderij speelde een cruciale rol tijdens de "Gin-rage" van de 18e eeuw en heeft zijn reputatie weten te behouden tijdens de gin-renaissance van de 21e eeuw. Zo kreeg Gordon's in 1925 zijn eerste koninklijke goedkeuring van koning George V, een bewijs van zijn gewaardeerde kwaliteit en erfgoed. Vandaag de dag wordt Gordon's nog steeds geroemd om zijn klassieke ginproducten en innovatieve smaakvarianten die een breed publiek aanspreken.

Gin Selectie

Gordon's London Dry Gin, Gordon's Premium Pink Distilled Gin, Gordon's Tropical Passionfruit - Om het volledige assortiment te shoppen, bezoek de Gordon's merkpagina

Perfect voor...

De definitieve G & T (Gordon's & Tonic), met een tijdloze smaak waarvan al generaties lang wordt genoten.

 

Je Gin-ervaring verbeteren

Bij het verkennen van gin komt meer kijken dan alleen maar proeven; het gaat om het begrijpen van de rijke geschiedenis en de unieke botanische melanges die elk merk op tafel brengt. Hier zijn een paar tips om je ginervaring te verbeteren:

Koppelingen verkennen

Verschillende tonics en mixers kunnen unieke aspecten van het smaakprofiel van een gin naar voren brengen. De tonic speelt tenslotte een grote rol in de hele ervaring. Een goedkope tonic zal de smaken in de gin verpesten. Experimenteer met ambachtelijke tonics en houd rekening met de botanische ingrediënten in je gin om je ideale combinatie te vinden. Op deze manier kun je je ervaring echt verbeteren en een gin & tonic maken om trots op te zijn!

Experimenteer met garnering

De juiste garnering kan een gin drankje transformeren. Hoewel citrus een klassieker is, kun je ook experimenteren met kruiden, specerijen of zelfs eetbare bloemen om de botanische ingrediënten van de gin aan te vullen.

Craft klassieke en hedendaagse cocktails

De unieke eigenschappen van elke gin kunnen inspireren tot een reeks cocktails, van de tijdloze Martini tot moderne creaties. Gebruik de verschillende profielen van deze top gin merken om je mixologie te inspireren. Lees voor wat inspiratie onze blog Top 10 Gin Cocktails.

 Conclusie: Een reis door de nalatenschap van Gin

De top 10 ginmerken in deze gids bieden een blik op de rijke geschiedenis van gin en de hedendaagse evolutie ervan. Van Tanqueray's klassieke London Dry tot Gordon's legendarische verleden en wijdverspreide aantrekkingskracht, elk merk vertegenwoordigt een uniek hoofdstuk in het ginverhaal.

Of je nu een doorgewinterde gin liefhebber bent of nieuw in de wereld van gin, deze merken bieden een basis voor verkenning en genot. Duik in de geschiedenis, proef de botanische ingrediënten en vier het ambacht van gin maken.

Proost op het ontdekken van je volgende favoriete gin!