Paascocktail inspiratie

Paascocktail inspiratie

Laat je inspireren: 6 heerlijke cocktails met chocolade thema om deze Pasen thuis te maken. 

Een van mijn favoriete dingen van Pasen is alle chocolade, en als je op zoek bent naar inspiratie om heerlijke paascocktails te maken, zoek dan niet verder. Wij hebben alles wat je nodig hebt om te mixen en shaken voor het vakantieweekend.

Of je nu op zoek bent naar romige verwennerij of een vleugje pure chocoladebitterheid, deze recepten zijn perfect om te genieten van een drankje op basis van chocolade.

De geschiedenis van chocolade

Chocolade heeft een geschiedenis die meer dan 4000 jaar teruggaat, toen de eerste cacaobomen werden gevonden in het oude Meso-Amerika (wat we nu Mexico noemen). De cacaobonen werden gebruikt als betaalmiddel om veel dingen te kopen, waaronder vee en voedsel, en het was een van de vroegst bekende Latijns-Amerikaanse beschavingen, de Olmeken, die als eersten deze planten in chocolade verwerkten. De chocolade werd geserveerd als drank, een bittere vloeistof gemengd met kruiden of maïspuree om extra smaak toe te voegen.

Waarom chocolade zo goed werkt in een cocktail

Chocolade is zeer veelzijdig en voegt smaak toe aan uw cocktail zonder de andere ingrediënten te overheersen. Het kan een vleugje verwennerij of bitterheid toevoegen, afhankelijk van je voorkeur, als ingrediënt zoals een likeur of bij cocktailbitters, chocolade als garnering of als infusie.

Het is altijd leuk om nieuwe cocktails te proberen, dus laten we aan de slag gaan.

1. Chocolate Martini

Chocolate Martini Cocktail

Smaakprofiel

Een heerlijk romige en zoete dessert cocktail, een variatie op de espresso martini, gemaakt met vanillewodka, chocoladelikeur en gegarneerd met chocoladeschaafsel

Ingrediënten en bereidingswijze

30 ml Vanilla Vodka (Absolut Vanilla is hier perfect voor)

30 ml Baileys Chocolat Luxe

IJsblokjes

Chocoladeschaafsel om te garneren

Schud alle ingrediënten samen in een cocktailshaker met ijs en zeef het in een gekoeld glas met behulp van een fijne zeef. Bestrooi met chocoladeschaafsel ter garnering. 

 

2. Chocolate Tequila Alexander

Chocolate Tequila Alexander Cocktail

Smaakprofiel

Een variatie op een Alexander-cocktail, een populaire cocktail op basis van desserts in het begin van de 20e eeuw. Deze heerlijke versie is rijk en toegeeflijk. gemaakt met een mix van romige chocoladelikeur, oude tequila en eiwit (of eiwitvervanger).

Ingrediënten en bereidingswijze

50 ml Añejo tequila (we vinden het lekker met Don Julio Anejo Tequila

50 ml chocolade likeur (with Mozart likeuren, je kunt kiezen voor romige of pure chocolade).

15ml gepasteuriseerd eiwit of 3 scheutjes Fee Brothers Fee Foam 

IJsblokjes

Chocolade om te garneren

Schud alle ingrediënten samen in een cocktailshaker met ijs. Zeef terug in de shaker en droog de shake (zonder ijs) in een gekoeld glas, met behulp van een fijne zeef. Leg ter garnering een chocoladeblokje op de rand van het glas.

 

3. Chocolate Negroni

Chocolate Negroni Cocktail

Smaakprofiel

Een variatie op de klassieke Negroni-cocktail, gemaakt met gin, de cacao voegt een boost toe aan de bekende bittere sinaasappeltonen - de perfecte combinatie. Voor dit recept gebruiken we het Doragrossa assortiment uit Italië.

Ingrediënten en bereidingswijze

25 ml Doragrossa Selezioni London Dry Gin 

25 ml Doragrossa Selezioni Vermouth Rosso

25ml Doragrossa Selezioni Bitter

6ml De Kuyper Crème de Cacao White

4 tot 6 druppels (naar smaak) Fee Brothers Aztec Chocolate Bitters

IJsblokjes

Sinaasappel om te garneren

Vul een mengglas met ijsblokjes en roer alle ingrediënten door elkaar. Zeef het in een gekoeld glas met daarin een groot ijsblok en voeg sinaasappelschil toe, of gesneden sinaasappel om te garneren.

 

4. Manhattan

Manhattan Cocktail

Smaakprofiel

Deze klassieke, spirit-forward en aromatische cocktail, een van mijn nieuwe favorieten, is gemaakt met bourbon- of roggewhisky, zoete vermout, donkere Crème de Cacao, maraschino-likeur en chocoladebittertjes.

Ingrediënten en bereidingswijze

50 ml Rye Whisky (probeer het eens met de duurzame) Arbikie Highland Rye Single Grain

37.5 ml Rosso Vermouth (ook duurzaam is de Discarded Sweet Cascara Vermouth)

10 ml donkerCrème de Cacao

10 ml Luxardo Maraschino Originale

4 tot 6 druppels (naar smaak) Fee Brothers Aztec Chocolate Bitters

IJsblokjes

Chocolade om te garneren

Vul een mengglas met ijsblokjes en roer alle ingrediënten door elkaar. Zeef het in een gekoeld glazen cocktailglas en serveer er een vierkant pure chocolade 80% cacao bij.

 

5. Chocolate Orange Italian Spritz

Chocolate Orange Italian Spritz Cocktail

Smaakprofiel

Een heerlijk fruitige variant van de Aperol Spritz. De chocolade bitters zorgen voor de perfecte smaakcombinatie met zowel de bittere sinaasappel- als de fruitige sinaasappelsmaak.

Ingrediënten en bereidingswijze

50 ml 50ml Aperol

4 tot 6 druppels (naar smaak) Fee Brothers Aztec Chocolate Bitters 

275ml Fentimans Mandarin & Seville Orange Jigger

IJsblokjes

Chocolade om te garneren

Voeg ijs toe aan een groot wijnglas en giet de Aperol en Chocoladebitters erbij. Aanvullen met Fentimans Mandarijn & Sevilla Sinaasappel Jigger en roeren. Garneer met chocolade, bij voorkeur een stukje Terry's Chocolate Orange of met een vierkantje pure chocolade met sinaasappelinfusie.

 

6. Bunny Mary

Bunny Mary Cocktail

Smaakprofiel

Een variatie op de favoriet van de brunchcocktail, een Bloody Mary, de Bunny Mary vervangt wortelsap door tomatensap. Er is citroensap, honing en een scheutje kappertjespekel om de smaken in deze hartige cocktail in evenwicht te brengen.

Ingrediënten en bereidingswijze

Piment Zout om het glas te omranden (theelepel gerookte zoete paprika, theelepel zout en 1/2 theelepel cayennepeper)

50 ml Wodka - een soepele, premium wodka zoals Ciroc werkt goed. Als je van een chili-kick houdt, voeg dan 30 ml Arbikie Chilli Vodka toe.

90 ml Wortelsap

15 ml Citroensap

15 ml Monin Honey Syrup

Theelepel kappertjes pekel

IJsblokjes

Takje peterselie om te garneren

Bestrijk de rand van een hoog glas met het pimintozout en vul met ijs. Voeg alle ingrediënten toe aan de klas en roer tot het gemengd en gekoeld is. Voeg indien nodig nog een paar ijsblokjes toe. Garneer met een takje peterselie, voor meer wortelvibes.

Oké, deze cocktail bevat geen chocolade, maar is toch heerlijk.

 

Natuurlijk kun je het hele jaar door genieten van deze Paascocktails, maar het maken van themadrankjes is een leuke manier om met nieuwe smaken te experimenteren. Proost op het verkennen van de prachtige wereld van de mixologie!

 

Hoe maak je thuis de perfecte cocktail?

Kies de juiste spirits

Het selecteren van de juiste spirit is cruciaal, omdat deze de ruggengraat van uw cocktail vormt. Terwijl we suggesties hebben gegeven, experimenteer met verschillende merken en typen om degene te vinden die het beste bij uw persoonlijke smaak past.

Gebruik verse ingrediënten

Kies waar mogelijk altijd voor verse sappen en garnituren om de smaak van uw cocktail naar een hoger niveau te tillen.

Nauwkeurig meten

Gebruik een jigger of maatbeker voor de juiste verhoudingen, zodat de balans en integriteit van de drank behouden blijft.

Ijs is belangrijk

Gebruik een ruime hoeveelheid ijs bij het shaken of roeren om de cocktail goed te koelen zonder hem te veel te verdunnen.

Verstandig garneren

Een doordachte garnering kan zowel de presentatie als de smaak van je cocktail verbeteren.

Experimenteer en geniet

De schoonheid van mixologie ligt in het experimenteren. Voel je vrij om recepten aan te passen en nieuwe combinaties uit te proberen om jouw kenmerkende cocktail te creëren.

Conclusie

Gewapend met deze tips en de recepten voor deze paascocktails met chocoladethema, ben je goed op weg om een meester in de thuismixologie te worden. 

Verzamel dus je ingrediënten, laat je innerlijke monoloog los en geniet van de heerlijke wereld van chocoladecocktails. Proost op je mixologie-avonturen van Ginfling.nl!