Hoe maak je een Gin Tonic

Hoe maak je een Gin Tonic

Het is een vraag die we het vaakst krijgen ... dus hier zullen we adviseren hoe (we) denken dat jij de beste Gin Tonic kunt maken.

Kiezen welke gin en welke tonic je wilt gebruiken

Onthoud dat een gin-tonic uit twee hoofdelementen bestaat; de gin en de tonic (we praten later over garnituren!). Beide dragen bij aan de ervaring en smaken die u tijdens het drinken zult genieten.

Het toevoegen van een basistonic aan een dure gin is een beetje contra-intuïtief. Het meeste van de vloeistof is het tonic, dus je moet ervoor zorgen dat het de smaken die je proeft aanvult en accentueert. In feite kan de tonic de smaak van de hele gin-tonic fundamenteel veranderen. Dit is niet per se een slechte zaak. U kunt de tonic aanpassen aan uw stemming, en een variatie op de gin tonic gebruiken. Daarom moedigen we het proberen van verschillende tonics aan, zodat u uw perfecte portie kunt vinden.

De Gin

We houden van gin. Maar wat is het? In de kern is het een neutrale spirit met jeneverbes. Dit is nodig om gin te heten. Maar de variaties zijn bijna eindeloos. We hebben ze op een aantal manieren op de site gecategoriseerd om je te helpen bepalen wat je misschien leuk vindt. Deze categorieën zijn Citrus, Floraal, Fruitig, Kruidig ​​en Zoet (gin's vallen echter vaak in meer dan één categorie!).

Ik kan je niet vertellen wat je lekker vindt, want we hebben allemaal een andere smaak. Maar ik zou willen voorstellen om te beginnen met een mildere gin, zodat je kunt beginnen met een goede basis voordat je gaat verkennen en experimenteren.

Enkele goede plaatsen om te beginnen, afhankelijk van welke smaken je lekker vindt, zijn:

Citrus: Tanqueray Flor de Sevilla, Floraal: Hendrick's, Fruitig: Whitley Neill Raspberry, Kruidig: Bobby's, Zoet: Gordon's Sloe Gin

De Tonic

Net als bij Gin zijn er nu veel echt goede tonics beschikbaar. Net als bij gin, zal ieders smaak verschillen (als je niet enthousiast bent over de bitterheid van kinine in tonic, lees dan onze blog over Tonic-alternatieven)

We raden altijd aan om eerst een gin te proberen met een meer neutrale tonic, zodat je de smaken in de gin volledig kunt proeven. Alle merken die we aanbieden hebben een standaard tonic water. Dit is dus een goede plek om te beginnen.

Dan kun je spelen met de mixer, en ofwel de smaken in de gin echt versterken (zoals het gebruik van Fentimans Bitter Lemon met Malfy con Limone Gin), of door iets extra's aan de gin toe te voegen door smaken in de tonic (zoals Three Cents Aegean Tonic met Gin Mare).

Sommige tonics kunnen echter behoorlijk overweldigend zijn. Het heeft geen zin om te betalen voor een lekkere gin, en dan kun je alleen nog de tonic proeven.

Tip: We hebben een aantal Tonic-variëteitspakketten die je kunt kopen, zodat je een paar verschillende tonics kunt proberen.

Perfect Serve

Waar we kunnen, voegen we op elk van onze dranken-pagina's Perfect Serve en cocktailopties toe. (Deze zijn ofwel van de producent van de gin, de tonic, of iets dat we hebben geprobeerd en echt leuk vinden!). Nog niet alle pagina's hebben dit, maar we werken ze allemaal door. Kijk voor "Perfect Serve" in de productbeschrijving.

Gin Tonic Maken

Ten eerste moet ik zeggen dat er veel manieren zijn om een ​​gin-tonic te maken. Je zou er zoveel kunnen zeggen als er verschillende gin's of verschillende tonics zijn (en dat is veel!)

Waar we het hier over hebben, is mijn favoriet. Ik zou niet zeggen dat het de enige manier is om er een te maken, of de beste. Maar dit werkt voor mij, en het is een goede plek om te beginnen. Ik hoop een recept voor succes!

Wat is de beste verhouding? Hoeveel gin tot hoeveel tonic? Hier is geen goed antwoord ... 1 op 3, of 1 op 4 zijn hiervoor een goede basis. Het hangt er echt van af hoe sterk je het leuk vindt. Ik gebruik meestal 1 tot 3, maar nogmaals - experimenteer. Als je het lekker vindt, is het de perfecte serve voor jou!

Dus nu naar het leuke gedeelte ... (bedankt voor het lezen tot zover!) .. je gin tonic maken!

Wat heb ik nodig?

♦ Een groot glas (een copa-glas is het beste, maar elk groot glas komt goed)

♦ IJsblokjes (we houden van grote ... ze ontdooien langzamer en verdunnen je gin-tonic niet)

♦ 50ml Gin

♦ 150ml Tonic

♦ Garneer (optioneel ... maar het kan echt een verschil maken, en het maakt de drank iets speciaals)

Vul het glas met ijs, en giet de gin erover. Giet je tonic er voorzichtig in (het is belangrijk om langzaam in te schenken, want dan blijven de bubbels aanwezig). Maak af met jouw garnituur naar keuze.

Maak af met jouw garnituur naar keuze. Een geweldige optie voor de meeste gins is een plakje citrusfruit (we hebben een aantal gedroogde opties van The Zest Co, die weken meegaan). Maar kom later terug en we hebben een hele sectie over garnituren!

En dat is het echt. Heel eenvoudig, behoorlijk verfijnd en absoluut heerlijk!

Proost!Related Products