Basil Smash
Deze cocktail, ook bekend als een Gin Basil Smash, en oorspronkelijk Pesto Smash genoemd, werd in de zomer van 2008 gecreëerd door Jörg Meyer in Le Lion - Bar de Paris, in Hamburg, Duitsland.
Deze cocktail heeft niet alleen een opvallende kleur (door het modderen van de basilicumblaadjes), maar ook een unieke smaak. Je zou kunnen zeggen dat het lijkt op een Gin Sour, vanwege het citroensap, maar de basilicum zorgt voor een heerlijk frisse smaak. Een favoriet in de cocktailscene, de Basil Smash wordt steeds populairder en ik ben absoluut een fan.
Ingrediënten:
60 ml London Dry Gin (wij vinden deze lekker met Tanqueray)
12 verse basilicumblaadjes
20 ml vers geperst citroensap
10 ml suikersiroop
voor garnering:
Takje verse basilicum
Methode:
Voeg de basilicumblaadjes toe aan een cocktailshaker en roer voorzichtig door. Dit proces is bedoeld om de oliën vrij te laten komen en niet om de bladeren te vernietigen. Voeg de overige ingrediënten toe aan de shaker en vul deze met ijs. Schudden, schudden, schudden en fijn zeven (je wilt geen hap basilicumblaadjes) in een met ijs gevuld glas in 'Old fashioned' stijl.
Garneer met een takje munt en geniet ervan.
Opmerkingen