Boulevardier Cocktail

Boulevardier Cocktail

Boulevardier

Net als een Negroni (een van onze favoriete cocktails), deelt de Boulevardier twee van zijn ingrediënten: de Campari en de zoete vermout. In de Boulevardier-cocktail wordt echter Bourbon (of soms Rye Whiskey) vervangen door de gin.

De maker van de cocktail was een in Amerika geboren schrijfster - Erskine Gwynne. Hij creëerde een maandblad in Parijs genaamd Boulevardier., dat bestond van 1927 tot 1932

Hoewel de hoeveelheden van elk ingrediënt variëren, afhankelijk van wie het maakt, zijn de onderstaande ingrediënten die van de IBA-lijst (Internation Bartenders Association).

Ingrediënten:

45ml Bourbon of Rye Whiskey

30ml Campari

30ml Zoete Rode Vermout

Garneer:

Een twist van verse sinaasappelschil

Methode:

Giet alle bovenstaande ingrediënten in een mengglas gevuld met ijs. Roer goed om de drank af te koelen en zeef vervolgens in een gekoeld glas. Garneer met een vleugje sinaasappelschil.



Related Products