Frozen Strawberry Daiquiri

Frozen Strawberry Daiquiri

Frozen Strawberry Daiquiri

Hoewel de exacte oorsprong van de bevroren aardbei-daiquiri niet duidelijk is, werd de bevroren daiquiri geboren toen Constantino "Constante" Ribalaigua Vert (eigenaar en barman van een kleine bar genaamd Floridita, in Havana) geschaafd ijs aan de mix toevoegde en het gebruik van een blender. Het eerste gepubliceerde recept voor de aardbeiendaiquiri zou in het Electric Blender Receptenboek uit 1952 van Mabel Stegner staan.

Deze rumcocktail valt op door zijn felrode uiterlijk en de fruitige aardbeien, scherpe citrus en zoete siroop zorgen samen voor een heerlijk drankje.

Ingrediënten:

60 ml witte rum (Bacardi is een goede keuze)

20 ml vers geperst limoensap

15 ml suikersiroop

4-6 verse of bevroren aardbeien.

voor garnering:

Een halve verse aardbei of een schijfje limoen

Methode:

Doe alle ingrediënten in een blender met een klein bolletje gemalen ijs (ongeveer 30 g) en mix tot alles gemengd is. Giet of fijne zeef in een gekoeld glas en garneer met een halve aardbei of een schijfje limoen.