Grasshopper

Grasshopper

Grasshopper

Een levendig uitziende cocktail, de groene kleur (van munt) verklaart zijn naam - kopen verwijst niet naar de heerlijke smaken van chocolademunt die in het glas wachten!

Philip Guichet, de eigenaar van de bar Tujague's (in de Franse wijk van New Orleans) zou het drankje in 1918 hebben uitgevonden. Zoals bij de meeste oudere cocktails kan dit niet worden gegarandeerd - maar dat vinden wij niet erg... het is de smaak die telt!

Dit is eenvoudig te maken en absoluut opvallend. Het werd steeds populairder in de jaren vijftig en zestig in het diepe zuiden van Amerika, voordat het over de hele wereld bekender werd.

Ingrediënten:

30ml Crème de Cacao White

30ml Crème de Menthe

30ml Room

voor garnering:

Een paar verse muntblaadjes

Methode:

Giet de ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs. Goed schudden en in een gekoeld cocktailglas zeven.

Garneer (indien gewenst) met een paar verse muntblaadjes



Related Products