Pumpkin Spice Old Fashioned

Pumpkin Spice Old Fashioned

Pumpkin Spice Old Fashioned 

Pompoenkruid lijkt de officiële smaak voor de herfst te zijn en is perfect voor een Halloween-twist op een klassieke ouderwetse cocktail.

De Pumpkin Spiced Old Fashioned is gemaakt door Scott Allen, de barmanager van Copper Lounge in Los Angeles. Hoewel hij zijn eigen zelfgemaakte siroop heeft gemaakt met pompoenpuree, pompoentaartkruiden, bruine suiker en vanille-extract, zal het gebruik van de Monin-siroop het proces voor je versnellen.

Normaal gesproken zou je de ingrediënten in een ouderwetse cocktail niet door elkaar halen, maar door de sinaasappel door elkaar te halen krijgt deze cocktail een heldere citrussmaak die de bourbon accentueert. De sinaasappelbittertjes zorgen ervoor dat dit heerlijke drankje nog meer citrusachtige diepte krijgt.

Ingrediënten:

60ml Bourbon

15ml Monin Pumpkin Spice Syrup

2 scheutjes Angostura Orange Bitters

Scheutje  soda water (optioneel)

sinaasappel wig

voor garnering:

Kaneelstokje

Methode:

Meng het sinaasappelpartje, de pompoenkruidensiroop en de sinaasappelbitter in een ouderwets glas. Voeg de bourbon, een groot ijsblokje en een scheutje frisdrank toe (indien nodig). Meng het mengsel met een kaneelstokje om alle smaken te combineren.

Garneer met een kaneelstokjeRelated Products