Bloody Mary

Bloody Mary

Bloody Mary

De Franse barman Fernand Petiot beweerde de Bloody Mary in 1921 te hebben uitgevonden in Harry's New Yorkse bar in Parijs, maar er zijn veel beweringen over de oorsprong ervan. Volgens de publieke opinie is het vernoemd naar koningin Mary Tudor van Engeland, die de onofficiële titel Koningin 'Bloody' Mary kreeg terwijl ze probeerde de katholieke kerk te herstellen. Haar herintroductie van de Heresey Acts leidde tot de dood van 283 mensen, waarbij het merendeel van de executies dood door brand was.

Eenvoudig te maken, het is een combinatie van wodka en tomatensap. citroensap en kruiden. Het wordt vaak gebruikt als middel tegen een kater, omdat het tomatensap en het zout de maag kunnen kalmeren en elektrolyten kunnen vervangen, en ook vitamine C en B6 kunnen leveren. We zeggen niet dat er enig bewijs is dat dit ondersteunt, maar het is het proberen waard.

Ingrediënten:

45 ml wodka

90 ml tomatensap

15 ml vers citroensap

2 scheutjes Worcestershiresaus

Een vleugje Tobasco

Een snufje selderijzout en zwarte peper

voor garnering:

Een stuk bleekselderij

Methode:

Voeg alle ingrediënten toe aan een mengglas gevuld met ijs, meng goed met een barlepel en zeef het in een gekoeld hi-ball-glas. Je kunt naar eigen smaak meer of minder Worcestershire- en Tabasco-saus toevoegen en het is een goed idee om ze voor vrienden hun eigen kruiden toe te laten voegen.

Garneer met een stengel bleekselderij. Als je van een meer vlezige smaak houdt, kun je een reepje buikspek toevoegen.Related Products