Martinez
Algemeen beschouwd als de directe voorloper van de Martini, wordt de Martinez door de IBA (International Bartenders Association) als een klassieke cocktail beschouwd.
Zoals bij veel cocktails, is de ware oorsprong in de tijd verloren gegaan. We weten echter dat deze cocktail al sinds 1884 bestaat, aangezien hij uit die tijd in een drankengids was opgenomen.
Wat de oorsprong ook is, dit is een van mijn favoriete cocktails - probeer het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt!
Ingredients:
45ml London Dry Gin (Ik vind dit ook heel goed bij Hernö Navy Strength Gin, maar dit zal iets sterker zijn!)
45ml Sweet Red Vermouth (zoals Cinzano Rosso)
2 streepjes Angostura Orange Bitters
En om te garneren:
Schijfje Citroen
Method:
Voeg alle ingrediënten toe aan een met ijs gevuld mengglas en roer ongeveer 10 seconden. Zeef de cocktail in een cocktail- of coupetteglas en garneer met een reepje citroenschil.
Opmerkingen