Bijou
De Bijou is een relatief eenvoudige gemengde alcoholische drank. Het werd uitgevonden door Harry Johnson (bekend als de vader van de professionele bartender) en dateert uit de jaren 1890.
De naam komt van de combinatie van drie juweelkleuren... Diamant van de Gin, Ruby van de Vermouth en Emerald van de Chartreuse.
Hoewel het al tientallen jaren populair was voorafgaand aan de verbodsperiode, verdween het daarna bijna. Dat is tot de jaren 80 toen het werd herontdekt door de 'King of Cocktails' Dale DeGroff.
Het had oorspronkelijk gelijke delen van de drie ingrediënten, maar DeGroff veranderde enigszins (naar wat hieronder wordt getoond). Dit verzachtte het smaakprofiel, waardoor het aangenamer werd voor het moderne gehemelte
Ingrediënten:
45ml Gin (We houden van Plymouth Gin vanwege zijn zachtheid)
15ml Sweet Vermouth
15ml Green Chartreuse
Optioneel:
Scheutje Orange Bitters
Methode:
Doe alle ingrediënten in een mengglas gevuld met ijs en roer goed. Zeef in een cocktailglas en geniet!
Opmerkingen